Ammatinvaihto

Kun harkitset ammatin vaihtoa, kerromme Työmarkkinatorilla eri vaihtoehdoista, joilla voit saada uutta vipinää työelämääsi.  

Ammatinvaihto voi tulla ajankohtaiseksi elämäsi aikana useaankin kertaan. Joskus ammatinvaihto on ainoa mahdollisuus, esimerkiksi jos oman alasi töitä ei ole enää tarjolla tai joudut vaihtamaan alaa terveydellisestä syystä.

Lue lisää

Työhön kyllästyminen on kovin tavallista, mutta voit löytää motivaation uudelleen pienemmilläkin muutoksilla. Jos työpaikan ilmapiiri on tulehtunut, työpaikan vaihto voi olla helpompi ratkaisu kuin uuden ammatin opiskelu. 

Ammatinvaihto ei välttämättä merkitse alan tai työpaikan vaihtoa. Suuret organisaatiot tarjoavat työntekijöille omia koulutusohjelmiaan, joita voi suorittaa työn ohella. Osaamisen kehittäminen omalla työpaikalla voi antaa pätevyyden uusiin työtehtäviin ja vaikuttaa myös palkkaan.

Lue lisää

Osa yrityksistä tarjoaa koulutuspaketteja irtisanomistilanteessa. Paketti voi sisältää osaamisen kehittämisen lisäksi apua ammatinvalintaan ja työnhakuun.  

Palvelut

Päivitetty: