Ammatinvalinta ja eri alojen työllisyystilanne

Kun puntaroit tulevaisuuden uraasi, voit tutustua eri ammatteihin Työmarkkinatorin Ammattitieto-osiossa

Voit saada vinkkejä omaan tilanteeseesi myös sieltä löytyvistä haastatteluista ja uratarinoista.

Hyödynnä myös AVO-ohjelman itsearviointitehtäviä - ne auttavat sinua päätöksenteossasi. Mikäli harkitset yrittäjyyttä uravaihtoehtona, voit osallistua yrittäjyyden uravalmennukseen tai yrittäjäkoulutukseen.

Lue lisää

Palvelut

Arvioi, mikä ala sopisi sinulle ja tutki, millaiset työllistymismahdollisuudet siinä on. Ammattibarometrista löydät tietoa 200 keskeisen ammatin työllisyystilanteesta ja kehitysnäkymistä.    

Aiheesta muualla

Oletko eksynyt ammattiviidakkoon? Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelut sekä Koulutusneuvonta tukevat sinua, kun haluat löytää itsellesi sopivan ratkaisun. Voit pohtia kouluttautumisasioita myös Uravalmennuksessa. 

Palvelut

Uuden ammatin vaatima koulutus voi olla kaikkea lyhyen kurssin ja korkeakouluopintojen väliltä. Selvitä, millaista koulutusta uusi ammattisi vaatii. Mieti, millaisiin opintoihin sinulla on aikaa ja energiaa. Pohdi myös, miten mahdollinen tulojen putoaminen tai työn perässä muuttaminen voivat vaikuttaa talouteesi.   

Tarjolla on myös koulutusohjelmia, joita voi suorittaa etänä ja työn ohella. Koulutusneuvonta auttaa sinua soveltuvimman koulutuksen löytymisessä. 

Lue lisää

Palvelut

Päivitetty: