Työttömyysturva

Jos jäät työttömäksi, työttömyysturva auttaa pärjäämään arjessa. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asioinnissa, jotta voit saada työttömyysturvaa.

kuvituskuva
  • Työnhakijaksi ilmoittautuessasi sinulta on kysytty työttömyysturvan saamiseen vaikuttavista seikoista. Työttömyysturvan saajana sinulla on velvollisuus ilmoittaa TE-toimistolle tilanteesi muuttumisesta. Kätevimmin ilmoitat muutoksista verkossa Oma asiointi -palvelussa. 

  • Mietitkö, tarvitseeko sinun ilmoittaa TE-palveluille tai työttömyysturvan maksajalle työn aloittamisesta tai lopettamisesta? Tilanne riippuu siitä, onko työsuhde yli vai alle kaksi viikkoa.

  • Oletko alle 25-vuotias, eikä sinulla ole peruskoulun tai lukion jälkeistä ammattikoulutusta? Sinua koskevat osittain muista työnhakijoista poikkeavat ehdot työttömyysturvaan liittyen. Tilanteesi muuttuu, kun hankit ammatillisen koulutuksen tai osallistut TE-toimistojen tarjoamiin työllistymistä edistäviin palveluihin.

  • Askarruttako työttömyysturva? Täältä löydät vastauksia muun muassa yritystoimintaan ja sivutoimisuuteen liittyviin kysymyksiin.

  • Jos työnantajasi on tehnyt konkurssin tai on muutoin maksukyvytön, voit hakea työsuhteestasi johtuvia saatavia palkkaturvana.

Päivitetty: