Työttömyysturva

tyottomyysturva-aihesivu.jpg

Jos jäät työttömäksi, työttömyysturva auttaa pärjäämään arjessa. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asioinnissa, jotta voit saada työttömyysturvaa. Kun olet ilmoittautunut, saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysturvaan tai lisäselvityspyynnön, mikäli haet työttömyysturvaa. 

  • Jos jäät työttömäksi, niin työttömyysturva eli työttömyysetuus korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

  • Vuoden 2018 alusta lukien on ollut voimassa niin kutsuttu aktiivimalli, mikä on tuonut muutoksia työttömyysetuuden saamiseen.

  • Työnhakijaksi ilmoittautuessasi sinulta on kysytty työttömyysturvan saamiseen vaikuttavista seikoista. Työttömyysturvan saajana sinulla on velvollisuus ilmoittaa TE-toimistolle tilanteesi muuttumisesta. Kätevimmin ilmoitat muutoksista verkossa Oma asiointi -palvelussa. 

  • Oletko alle 25-vuotias, eikä sinulla ole peruskoulun tai lukion jälkeistä ammattikoulutusta? Sinua koskevat osittain muista työnhakijoista poikkeavat ehdot työttömyysturvaan liittyen. Tilanteesi muuttuu, kun hankit ammatillisen koulutuksen tai osallistut TE-toimistojen tarjoamiin työllistymistä edistäviin palveluihin.

  • Askarruttako työttömyysturva? Täältä löydät vastauksia muun muassa yritystoimintaan ja sivutoimisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Päivitetty: