Työttömyysturva

tyottomyysturva-aihesivu.jpg

Jos jäät työttömäksi, työttömyysturva auttaa pärjäämään arjessa. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asioinnissa, jotta voit saada työttömyysturvaa. Kun olet ilmoittautunut, saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysturvaan tai lisäselvityspyynnön, mikäli haet työttömyysturvaa. 

  1. Jos jäät työttömäksi, niin työttömyysturva eli työttömyysetuus korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

  2. Vuoden 2018 alusta lukien on ollut voimassa niin kutsuttu aktiivimalli, mikä on tuonut muutoksia työttömyysetuuden saamiseen.

  3. Työnhakijaksi ilmoittautuessasi sinulta on kysytty työttömyysturvan saamiseen vaikuttavista seikoista. Työttömyysturvan saajana sinulla on velvollisuus ilmoittaa TE-toimistolle tilanteesi muuttumisesta. Kätevimmin ilmoitat muutoksista verkossa Oma asiointi -palvelussa. 

  4. Oletko alle 25-vuotias, eikä sinulla ole peruskoulun tai lukion jälkeistä ammattikoulutusta? Sinua koskevat osittain muista työnhakijoista poikkeavat ehdot työttömyysturvaan liittyen. Tilanteesi muuttuu, kun hankit ammatillisen koulutuksen tai osallistut TE-toimistojen tarjoamiin työllistymistä edistäviin palveluihin.

  5. Askarruttako työttömyysturva? Täältä löydät vastauksia muun muassa yritystoimintaan ja sivutoimisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Päivitetty: