Työttömyysturva tukenasi

Jos jäät työttömäksi, niin työttömyysturva eli työttömyysetuus korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi, jotta voit saada työttömyysturvaa. Kun olet ilmoittautunut, saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi etuuteen, tai lisäselvityspyynnön lausunnon antamista varten, mikäli haet työttömyysturvaa. 

Palvelu

Selvitä, oletko oikeutettu työttömyyskassan vai Kelan maksamiin etuuksiin, ja hae työttömyysturvaa ensimmäisestä työttömyyspäivästäsi lähtien. Työttömyysetuuksia eli työttömyysturva ovat ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Lisäksi voit saada korotettua etuutta, jos osallistut työllistymistä edistäviin palveluihin. Jotta työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysturvaa korotettuna työllistymistä edistävän palvelun ajalta, palveluun osallistumisesta on sovittava työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa.  

Jos kuulut ammattiliittoon (esim. PAM tai JHL) ja sen kautta työttömyyskassaan tai pelkästään työttömyyskassaan, hae ansiopäivärahaa kassastasi. Jos et kuulu kassaan, hae peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea Kelasta.   

Aiheesta muualla

Palvelu

Päivitetty: