Työnhaku

tyonhaku-aihesivu.jpg

Työnhaku vaatii aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Tutustu työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin Työmarkkinatorilla. Kirjaudu ja luo oma profiili, jonka avulla saat työpaikkasuosituksia ja työnantajat saavat sinuun suoraan yhteyden. Anna työnantajan löytää sinut.

Työn hakeminen on kokopäivätyötä. Älä lannistu, jos ei heti tärppää. Etsi töitä laajalta alueelta ja hae erityyppisiä töitä. Ole valmis kokeilemaan myös määräaikaisia työsuhteita tai vuokratyötä, sillä ne voivat johtaa pysyvämpään työsuhteeseen. Koulutus tai työkokeilu voi olla myös yksi väylä uuteen työhön. Joskus vähemmän mielenkiintoinen työ saattaa johtaa todella mieluisaan tehtävään. Kaikenlaisesta työkokemuksesta on sinulle hyötyä. 

Omia työnhakutaitojaan voi ja kannattaa kehittää. Jos tuntuu, että tarvitset siinä apua, kokeile työnhakuvalmennuksia, joita esimerkiksi TE-toimistot tarjoavat. Tutustu työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin Työmarkkinatorilla.  

Hyödynnä eri kanavia, kuten työpaikkasivustoja verkossa, yksityisiä rekrytointiyrityksiä, rekrytointitapahtumia tai sosiaalista mediaa. Meillä Työmarkkinatorilla voit luoda oman profiilin, jolloin näet sinulle sopivia avoimia työpaikkoja. Palvelussa myös työnantajat etsivät tekijöitä, joten luo profiilisi huolella. 

Palvelut

Lue lisää

Päivitetty: 30.8.2019