Työttömyys

tyottomyys-aihesivu-2.jpg

Jos tiedät joutuvasi työttömäksi, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi TE-palveluiden Oma asioinnin kautta. Voit hakea työttömyysturvaa Kelasta tai työttömyyskassastasi. Tutustu työnhaun vinkkeihin ja sääntöihin Työmarkkinatorilla. Kirjaudu ja luo oma profiili, jonka avulla saat työpaikkasuosituksia ja työnantajat saavat sinuun suoraan yhteyden.

  • Jos jäät työttömäksi tai opintosi päättyvät eikä sinulla ole työpaikkaa, ilmoittaudu heti, viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi verkossa TE-palveluiden Oma asioinnissa.  

  • Joutuessasi lomautetuksi työskentelysi ja palkanmaksusi keskeytyy lomautuksen keston ajaksi. Työsuhteesi on voimassa lomautuksen ajan. Työttömyysturva voi turvata toimeentulosi lomautuksen aikana. 

  • Muutosturva astuu kuvioihin siinä vaiheessa, kun työntekijöitä ollaan irtisanomassa tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Muutosturva on palvelu, joka tarjoaa tukea irtisanomistilanteessa olevalle.  

  • Jos olet palaamassa työelämään, aloittelemassa uraasi tai kuntoutumassa sairaudesta tai vaikeista ajoista, kuntouttava työtoiminta voi olla ratkaisu työn syrjään kiinni pääsemiseen.  

  • Työkyvyllä tarkoitetaan jokaisen yksilöllistä kykyä pärjätä työssä. Siihen vaikuttavat muun muassa fyysiset ja psyykkiset voimavarat, asenteet ja osaaminen.

  • Vaikuttaako työllistymiseesi, että olet ollut pitkään työttömänä tai sinulla on terveysongelmia?   

Päivitetty: