Ilmoittautuminen työttömäksi työnhakijaksi

Jos jäät työttömäksi tai opintosi päättyvät eikä sinulla ole työpaikkaa, ilmoittaudu heti, viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi verkossa TE-palveluiden Oma asioinnissa.  

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia, tai et ole EU- tai ETA-maan kansalainen, voi ilmoittautua puhelinpalvelussa, tai henkilökohtaisesti TE-toimistossa.  

Jos haet työttömyysetuutta, niin työnhaun aloittamisen jälkeen saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysturvaan tai lisäselvityspyynnön lausunnon antamista varten. On monia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa oikeuteesi saada työttömyysturvaa. Niistä on kerrottu tarkemmin kohdassa työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet. TE-palveluiden Oma asioinnissa voit vastata selvityspyyntöön, näet annetut työvoimapoliittiset lausunnot ja antamiesi selvitysten käsittelyn tilan.  

Aiheesta muualla

Voit hakea työttömyysturvaa joko työttömyyskassasta tai Kelasta. Työttömyysetuuksia maksetaan vain ajalta, jolloin olet työnhakijana TE-palveluissa.  

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi uudestaan myös mahdollisen työvoimakoulutuksen ja palkkatukijakson jälkeen.  

Lue lisää

Palvelut

Päivitetty: 11.9.2019