Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

TYP on malli, jossa TE-toimisto, kunta sekä Kela etsivät yhteistyössä ratkaisua tilanteeseesi ja tarjoavat apuja.

Jos olet pitkään ollut poissa töistä, voi sinun olla mahdollista päästä mukaan työllistymistä edistävään monialaiseen yhteispalveluun eli TYP:iin. TYP voi olla sinulle juuri se oikea palvelu, jos työllistymisvaikeutesi eivät johdu vain työpaikkojen tai osaamisen puutteesta, vaan sinulla on lisäksi elämänhallinnan ongelmia tai toimintakyvyn rajoitteita. Se voi auttaa myös työkyvyn muuten ollessa alentunut.  

TYP on malli, jossa TE-toimisto, kunta sekä Kela etsivät yhteistyössä ratkaisua tilanteeseesi ja tarjoavat apuja. Saat siis eri viranomaisten palveluja yhdestä paikasta. TYP:in kautta voit saada itsellesi sopivia sosiaali- ja terveyspalveluita, työvoimapalveluita ja kuntoutuspalveluita. Voitte pohtia myös mahdollisuuksia kouluttautumiseen tai esimerkiksi työtoimintaan osallistumiseen.  

TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa sinut yhteispalvelun asiakkaaksi. Voit myös kysyä palveluun pääsystä omasta TE-toimistostasi.  

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021. Tästä lähtien 25 eri alueella osa asiakkaista siirtyy TE-toimistosta kuntakokeilun asiakkaaksi. Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, kotikuntasi ohjaa sinut tarvittaessa työllistymistä edistävään monialaiseen yhteispalveluun (TYP). Monialaisessa yhteispalvelussa kotikuntasi laatii kanssasi monialaisen työllistymissuunnitelman.

Aiheesta muualla

Päivitetty: