Näin haet työttömyysturvaa

Työttömyysturva korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä.

Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi, jotta voit saada työttömyysturvaa. Kun olet ilmoittautunut, saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi etuuteen, tai lisäselvityspyynnön lausunnon antamista varten, mikäli haet työttömyysturvaa. 

Palvelu

Hae työttömyysturvaa

Selvitä, saatko työttömyysturvaa työttömyyskassasta vai Kelasta. Eri työttömyysturvan muotoja ovat ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki.

  • Jos kuulut suoraan tai ammattiliitton kautta työttömyyskassaan, hae ansiopäivärahaa kassastasi.
  • Jos et kuulu kassaan, hae peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea Kelasta.  

Hae työttömyysturvaa ensimmäisestä työttömyyspäivästäsi lähtien.

Voit saada korotusosan, jos osallistut työllistymistä edistäviin palveluihin. Palveluun osallistumisesta on sovittava TE-toimiston kanssa työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa. 

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021. Tästä lähtien 25 eri alueella osa asiakkaista siirtyy TE-toimistosta kuntakokeilun asiakkaaksi. Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, kotikuntasi antaa työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysetuuden maksajalle silloin, kun sen antaminen kuuluu kunnan tehtäviin kuntakokeilusta säädetyn lain mukaan. Myös kunta voi tehdä sinulle tarvittaessa selvityspyynnön, johon voit helpoiten vastata Oma asioinnissa.

Palvelut

Aiheesta muualla

Päivitetty: