Ammatinvaihto

Harkitsetko ammatinvaihtoa? Kerromme Työmarkkinatorilla vaihtoehdoista, joilla voit saada uutta vipinää työelämääsi

Ammatinvaihto voi tulla ajankohtaiseksi elämäsi aikana useaankin kertaan. Hommaan ei kannata kuitenkaan syöksyä suin päin. Ammattitieto-palvelumme avulla voit tutustua ensin eri alojen työllisyystilanteeseen sekä uratarinoihin.

Lue lisää

Jos sinulla ei ole tarvetta pistää kaikkea uusiksi, vaan etsit vain toisenlaista työnkuvaa nykyisellä osaamisellasi, kurkkaa avoimet työpaikat. Voit myös luoda profiilin ja antaa tekoälymme ehdottaa osaamiseesi perustuen paikkoja, joita et ehkä olisi itse hoksannut hakea. 

Ammatinvaihdon ei kuitenkaan tarvitse merkitä alan tai edes työpaikan vaihtoa. Monet organisaatiot tarjoavat työntekijöille opintovapaapäiviä tai omia koulutusohjelmiaan, joita voi suorittaa työn ohella. Osaamisen kehittäminen omalla työpaikalla tai työn ohessa voi antaa pätevyyden uusiin työtehtäviin ja mahdollisesti vaikuttaa myös palkkaan. 

Lue lisää

Joskus ammatinvaihto on ainoa mahdollisuus, esimerkiksi jos joudut vaihtamaan alaa terveydellisestä syystä tai oman alasi töitä ei ole enää tarjolla. Tukea ja tietoa on tarjolla myös näihin tilanteisiin.  

Irtisanomistilanteessa osa yrityksistä tarjoaa koulutuspaketteja, joka voi sisältää osaamisen kehittämisen lisäksi apua ammatinvalintaan ja työnhakuun.

Lue lisää

Palvelut

Päivitetty: