Ammatinvalinta ja eri alojen työllisyystilanne

Kun puntaroit tulevaisuuden uravaihtoehtoja, voit tutustua eri ammatteihin Työmarkkinatorin Ammattitieto-osiossa. Voit saada vinkkejä omaan tilanteeseesi myös sieltä löytyvistä haastatteluista ja uratarinoista.

Hyödynnä AVO-ohjelman itsearviointitehtäviä - ne auttavat sinua päätöksenteossasi ja ehdottavat sinulle sopivia ammatteja. 

Palvelut

Kun olet arvioinut, mikä ala sinulle sopii, voit tutkia millaiset työllistymismahdollisuudet sillä on. Ammattibarometrista löydät tietoa 200 keskeisen ammatin työllisyystilanteesta ja kehitysnäkymistä.   

Aiheesta muualla

Kouluttaudu uuteen ammattiin 

Selvitä, millaista koulutusta uusi ammattisi vaatii. Uuden ammatin vaatima koulutus voi olla kaikkea lyhyen kurssin ja korkeakouluopintojen väliltä.  Tarjolla on myös koulutusohjelmia, joita voi suorittaa etänä ja työn ohella.  

Mieti, millaisiin opintoihin sinulla on aikaa ja energiaa. Pohdi myös, miten mahdollinen tulotason muuttuminen tai työn perässä muuttaminen voivat vaikuttaa talouteesi.  

Lue lisää

Mikäli harkitset yrittäjyyttä uravaihtoehtona, voit osallistua yrittäjyyden uravalmennukseen tai yrittäjäkoulutukseen.

Lue lisää

Neuvonta

Oletko eksynyt ammattiviidakkoon? Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelut sekä Koulutusneuvonta tukevat sinua, kun haluat löytää itsellesi sopivan ratkaisun. Voit pohtia kouluttautumisasioita myös Uravalmennuksessa. 

Palvelut

Päivitetty: