Kuntouttava työtoiminta

Jos olet palaamassa työelämään, aloittelemassa uraasi tai kuntoutumassa sairaudesta tai vaikeista ajoista, kuntouttava työtoiminta voi olla ratkaisu työn syrjään kiinni pääsemiseen.  

Kuntouttava työtoiminta on suunnattu henkilöille, joiden työttömyys on pitkittynyt ja jotka eivät pysty osallistumaan TE-palveluiden tarjoamiin palveluihin. 

Kuntouttava työtoiminta on kunnan järjestämää toimintaa, jonka avulla voit päästä helpommin takaisin kiinni työelämään. Sen avulla voit löytää vahvuuksiasi ja saada rytmiä arkeesi.  

Kyse voi olla esimerkiksi kunnan, yhdistyksen tai säätiön järjestämä työpajasta tai seurakunnan toiminnasta – kuitenkin aina jostain, joka parantaa mahdollisuuksia työhön tai kouluttautumiseen ja antaa eväitä elämänhallintaan.   

Määrä ja toiminta mitoitetaan sinun tarpeidesi mukaan. Jakso kestää vähintään kolme (3) kuukautta, kertoja on viikossa yhdestä neljään. Kuntouttavan työtoiminnan ajalta sinulle maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta (9 € / työpäivä), joskus voit saada myös matkakorvausta.   

Jotta pääset mukaan kuntouttavaan työtoimintaan, tarvitset aktivointisuunnitelman. Tee suunnitelma yhdessä TE-toimistojen ja kunnan sosiaalitoimen kanssa. Jos haluat kuntouttavaan työtoimintaa, on siis hyvä aloittaa olemalla yhteydessä omaan TE-toimistoosi.  

Ohjeet työllisyyden kuntakokeilun asiakkaalle

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021. Tästä lähtien 25 eri alueella osa asiakkaista siirtyy TE-toimistosta kuntakokeilun asiakkaaksi. Jos olet työllisyyden kuntakokeilun asiakas, ole yhteydessä kotikuntaasi kuntouttavaan työtoimintaan liittyvissä asioissa. Kotikuntasi asiantuntija laatii tarpeen mukaan kanssasi aktivointisuunnitelman, jossa sovitaan kuntouttavasta työtoiminnasta ja sen sisällöstä.

Palvelut

Aiheesta muualla

Päivitetty: