Työpaikan vaihto

Työpaikan vaihtaminen voi olla ajankohtaista, jos kaipaat muutosta työhösi, uusia haasteita tai olet muuttamassa toiselle paikkakunnalle.

Ennen työpaikan vaihtoa kannattaa vielä punnita nykyisen työn hyviä ja huonoja puolia. Mitä muutoksia uusi työsuhde tuo? Onko uudessa työssä esimerkiksi mielenkiintoisempi työnkuva, mahdollisuus etätöihin, parempi palkkaus, paremmat etenemismahdollisuudet tai samanhenkiset työkaverit? Jos katsot, että uusi työsuhde sisältää enemmän positiivisia asioita kuin nykyinen työsuhteesi, voi vaihto olla paikallaan. 

Et tarvitse erillistä syytä irtisanoaksesi itsesi vakituisesta työsuhteesta. Muista kuitenkin, että sinun tulee noudattaa työsopimuksessa sovittua irtisanomisaikaa, jonka on oltava vähintään lainsäädännön mukainen. On kohteliasta ilmoittaa työnantajalle tulevasta irtisanoutumisesta hyvissä ajoin, jos mahdollista.  

Irtisanoutuminen kesken määräaikaisuuden onnistuu, jos olette sopineet siitä työnantajan kanssa joko työsopimuksessa tai työsuhteen aikana.  

Erityistapauksessa voit myös purkaa työsuhteen ilman irtisanomisaikaa, jos työnantaja on rikkonut velvoitteitaan vakavasti. Työsuhteen alussa mahdollisesti olevana koeaikana voit taas purkaa työsuhteen ilman erillistä syytä. Lue kattavat ohjeet työsuhteen päättymistilanteisiin Työsuojelun verkkosivuilta. 

Jos tiedät jääväsi työpaikan vaihdon välissä työttömäksi ja haluat ajalta työttömyysturvaa, tutustu onko sinun mahdollista saada työttömyysturvaa. 

Lue lisää

Aiheesta muualla

Päivitetty: