Tukea yrittäjyyden aloittamiseen

Kun pohdit yritystoiminnan aloittamista, tutustu Suomi.fi -verkkopalvelun yritysosioon, josta löydät runsaasti tietoa ja neuvoja yrittäjyydestä. Valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia yrittäjiä tyypillisimmissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Vaivatonta ja nopeaa yrityksen perustamisneuvontaa saat valtakunnallisessa Yritys-Suomi-puhelinpalvelussa, jossa yritysneuvoja opastaa sinua yrityksen perustamisen tyypillisimmissä kysymyksissä, kartoittaa tilanteesi ja ohjaa sinua eteenpäin. Julkisesti tuotetulla Oma Yritys-Suomi -työkalulla voit taas suunnitella liiketoimintaasi. 

Ole myös yhteydessä TE-palveluihin. Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa tai työttömyysturvaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät. Starttirahan tarkoitus on tukea aloittavan yrittäjän toimeentuloa päätoimisen yritystoiminnan alkuvaiheessa, kun yrityksestä saatava tulo on vielä vähäistä. Työttömänä työnhakijana voit valita, haetko starttirahaa vai työttömyysturvaa yrittäjyyden neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta. Jos aloitat yritystoiminnan työttömyysaikanasi, yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuutta ei arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana yritystoiminnan aloittamisesta. Työttömänä työnhakijana saat mainitulta ajalta työttömyysturvaa.    

Palvelut

Lue lisää

Aiheesta muualla

Videoita

Päivitetty: