Apua yrittäjyyden aloittamiseen

Älä jää yksin, kun pohdit yritystoiminnan aloittamista. Tarjolla on paljon tietoa ja neuvontaa.

Tutustu Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosioon, josta löydät runsaasti tietoa ja neuvoja yrittäjyydestä.

Valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia yrittäjiä tyypillisimmissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Saat vaivatonta ja nopeaa yrityksen perustamisneuvontaa, jossa yritysneuvoja opastaa, kartoittaa tilanteesi ja ohjaa sinua eteenpäin.  

Julkisesti tuotetulla Oma Yritys-Suomi -työkalulla voit taas suunnitella liiketoimintaasi.  

Palvelut

Aiheesta muualla

Palkansaajasta yrittäjäksi

Aloittavana yrittäjänä voit saada starttirahaa, jos tietyt edellytykset täyttyvät. Starttirahan tarkoitus on tukea aloittavan yrittäjän toimeentuloa päätoimisen yritystoiminnan alkuvaiheessa, kun yrityksestä saatava tulo on vielä vähäistä.  

Palvelut

Työttömästä yrittäjäksi 

Oletko pohtinut, että voisit itse työllistää itsesi? Jos aloitat uuden yritystoiminnan ollessasi työttömänä työnhakijana, TE-toimisto ei arvioi yritystoimintasi pää- ja sivutoimisuutta neljän ensimmäisen kuukauden aikana, vaan vasta sen jälkeen. Näin ollen voit saada tältä ajalta työttömyysturvaa.  Tarvittaessa työttömyysturva sovitellaan yhteen yritystoiminnastasi saamasi tulon kanssa. 

Työttömänä työnhakijana voit valita, haetko työttömyysturvaa vai starttirahaa yrittäjyyden neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta. Työttömyysturvaa voi saada, jos kaikki muut työttömyysturvan saamisen työvoimapoliittiset edellytykset täyttyvät, mm. tulee hakea ja olla valmis vastaanottamaan kokoaikatyötä ja pitää työnhaku voimassa TE-toimiston kanssa sovitusti. 

Palvelut 

Kevytyrittäjyys 

Mikäli sinulla on liikeidea, mutta yrittämisen hallinnollinen puoli hirvittää, voi kevytyrittäjyys olla sinulle sopiva mahdollisuus. Tällöin laskutat työstäsi laskutuspalvelun kautta hankkimatta omaa y-tunnusta. Laskutuspalvelut hoitavat usein puolestasi yrittäjän lakisääteiset velvollisuudet. Helppoa, vai mitä? 

Lue lisää 

Yrittäjästä työnantajaksi 

Jos yrityksesi on siinä onnekkaassa tilanteessa, että hommaa riittää ja kaipaisit apukäsiä, tarjoamme neuvot myös ensimmäisen työntekijäsi palkkaamiseen: 

Lue lisää 

Videoita

Päivitetty: