Uravalmennus TE-toimisto

Palvelu

Uravalmennus tarjoaa TE-toimiston työnhakija-asiakkaille ohjausta ja tukea uravaihtoehtojen selvittämiseen sekä työelämävalmiuksien kehittämiseen.

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Se on pääsääntöisesti ryhmämuotoista ja siinä on myös yksilöllistä ohjausta. Uravalmennukseen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia ja siihen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta.

Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Tarvittaessa palveluun voidaan esimerkiksi yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla.

Uravalmennusta voidaan käyttää mm. seuraavissa tilanteissa:

  • Jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus
  • Jos harkitset alan vaihtoa 
  • Jos olet palaamassa takaisin työelämään
  • Jos harkitset yrittäjyyttä

TE-palvelujen uravalmennus on tarkoitettu työnhakijoina TE-toimistossa oleville asiakkaille.

Toimi näin

Sovi uravalmennuksesta työllistymissuunnitelmassa. Katso tulossa olevat uravalmennukset TE-toimistojen verkkosivuilta ja ilmoittaudu valmennukseen TE-toimistosi ilmoittamalla tavalla.

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Siirry verkkoasiointiin

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Yhteystiedot

+358 295025500
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

Puhelinpalvelu
ma-pe: 09:00-16:15

Miten palvelu toteutetaan

Palvelun kielet

Suomi ja ruotsi

Palvelun maksullisuus

Maksuton

Palvelun toteuttaa

TE-toimiston valitsemat palveluntuottajat

Hyödyllisiä linkkejä