Koulutuskokeilu TE-toimisto

Oppilaitoksessa suoritettavassa koulutuskokeilussa voit käydä tutustumassa ammatillisiin opintoihin sekä selvittää soveltuvuuttasi kyseiselle alalle.

Koulutuskokeilussa voit tutustut sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja koulutuksen sisältöön.

Koulutuskokeilusta saat apua, jos sinulla on vaikeuksia ammattialan valinnassa ja haluat täsmentää koulutussuunnitelmasi ennen kuin haet koulutukseen. Koulutuskokeilun aikana saat käsityksen vaatimuksista, jotka kyseinen koulutus ja ammatti asettavat. Samalla varmistat, sopiiko ala sinulle.

Koulutuskokeilun sisältö suunnitellaan kokeilijan tilanteen mukaan sopivaksi. Valitset itse oppilaitoksen, jossa koulutuskokeilu toteutetaan. TE-toimisto on apunasi, kun koulun kanssa sovit koulutuskokeilusta, sisällöistä ja ohjauksesta kokeilun aikana. Pääset seuraamaan tunteja ja keskustelemaan opettajien ja oppilaanohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Se auttaa sinua arvioimaan, kiinnostaako ala ja soveltuuko se sinulle. Jos tarvitset, saat apua myös opiskelun tukitoimien suunnitteluun.

Koulutuskokeilun enimmäiskesto on kerrallaan 10 päivää. Koulutuskokeilujaksoja voidaan järjestää useamman kerran asiakkaan tarpeen mukaan.  Kokeilu järjestetään joko yksilöpalveluna tai ryhmälle. Oppilaitoksen kanssa sovitaan palautteen antamisesta ja mahdollisten poissaolojen ilmoittamisesta.

Työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa koulutuskokeilun ajalta korotettua työttömyysetuutta.

Koulutuskokeiluja järjestetään myös Kelan välityksellä.

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Siirry verkkoasiointiin

TE-toimiston järjestämä koulutuskokeilu on tarkoitettu TE-toimiston asiakkaille. Kelan ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat hakevat koulutuskokeiluun Kelan kautta.

Poissaoloilmoitus

Palvelun järjestäjän ilmoitus poissaoloista, jotka voivat johtaa palvelun keskeyttämiseen.

TE-toimiston työnhakijat ja ammatinvalinta- ja uraohjauksen asiakkaat voivat sopia koulutuskokeilusta TE-toimiston asiantuntijan tai psykologin kanssa.

  • Asiantuntijalle voit jättää yhteydenottopyynnön TE-palvelujen Oma asiointi -palvelun kautta.
  • Jos olet ammatinvalinnanohjauksen asiakkaana TE-toimiston psykologipalveluissa, voit sopia koulutuskokeilusta sinua ohjaavan psykologin kanssa.

Koulutusneuvonnan puhelinpalvelu

TE-palvelujen koulutusneuvonnasta saat tietoa ja apua mm. koulutukseen hakeutumisesta, opintojen sisällöistä sekä eri ammateista ja ammattialoista.

Yhteystiedot

+358 295020702
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

ma-pe: 09:00-16:15

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Yhteystiedot

+358 295025500
Jonotus on maksullista.

Русскоязычная телефонная служба для индивидуальных клиентов
+358 295020715

Aukioloajat

Puhelinpalvelu
ma-pe: 09:00-16:15

Uraohjauksen puhelinpalvelu

TE-palvelujen uraohjauksesta voit saada psykologin ohjausta esimerkiksi ammatti- ja koulutusvaihtoehtojen arviointiin ja valintoihin.

Yhteystiedot

+358 295020720
Myös jonotus on maksullista.

Aukioloajat

Ilman ajanvarausta:
ma: 12:00-16:00
to: 12:00-16:00

Kielet: suomi ja ruotsi
Toteuttaja:
Oppilaitokset
Maksullisuus: maksuton

Päivitetty: