Neuvonta ja tuki irtisanomistilanteessa TE-toimisto

TE-toimisto neuvoo ja tukee irtisanottuja työntekijöitä jo ennen työsuhteen päättymistä (muutosturva).

Jos sinut irtisanotaan tuotannollisin tai taloudellisin perustein työstäsi, saat TE-toimistosta tukea uudelleen työllistymiseesi jo irtisanomisaikanasi.

Irtisanomistilanteessa TE-toimisto tekee yhteistyötä työnantajasi sekä henkilöstön edustajien kanssa (muutosturva) ja järjestää mm. infotilaisuuksia TE-toimiston asiakkuudesta ja palveluista. Tavoitteena on, että työllistyt mahdollisimman nopeasti uudelleen.

Irtisanottuna sinulla on oikeus palkalliseen vapaaseen, kun laadit työllistymissuunnitelmaa tai osallistut suunnitelmassa sovittuun työvoimakoulutukseen, työnhakuun tai uudelleensijoittumisvalmennukseen.

Sinulla on myös oikeus työllistymissuunnitelmaan jo irtisanomisaikanasi. Työllistymissuunnitelmassa sovitaan toimista ja palveluista, jotka parhaiten edistävät työllistymistäsi. Työllistymissuunnitelma laaditaan viimeistään työsuhteesi päätyttyä ja tarkistetaan kolmen kuukauden välein, jos työttömyytesi jatkuu.

Työnhakijana voit saada työtarjouksia sinulle sopiviin avoimiin työpaikkoihin. Jos jäät työttömäksi irtisanomisajan päätyttyä, voit hakea työttömyysetuutta työttömyysajaltasi.

TE-palveluiden verkkosivut ja TE-puhelinpalvelu henkilöasiakkaalle ovat kaikkien käytettävissä.

Jos tarvitset henkilökohtaista ohjausta tai aiot hakea työttömyysetuutta, sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon. Lisäksi useat TE-toimiston palveluista ovat harkinnanvaraisia ja edellyttävät ilmoittautumista työnhakijaksi.

Jos sinut irtisanotaan työstäsi tuotannollisin tai taloudellisin perustein, saat tietoa TE-palvelujen verkkosivuilta ja neuvontaa henkilöasiakkaan puhelinpalvelusta.

Jos toivot henkilökohtaista ohjausta, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon jo irtisanomisajallasi.

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Yhteystiedot

+358 295025500
Jonotus on maksullista.

Русскоязычная телефонная служба для индивидуальных клиентов
+358 295020715

Aukioloajat

Puhelinpalvelu
ma-pe: 09:00-16:15

Kielet: suomi ja ruotsi
Toteuttaja: TE-toimisto
Maksullisuus: maksuton

Päivitetty: