Ammatinvalinta- ja uraohjaus TE-toimisto

Palvelu

Ammatinvalinta- ja uraohjaus on TE-palvelujen psykologien tarjoamaa ohjausta ammatti-, koulutus- tai työvaihtoehtojen arviointiin ja valintoihin.

Ammatinvalinta- ja uraohjaus auttaa koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimisessa ja selkiyttämisessä eri elämänvaiheissa. Keskustellessasi luottamuksellisesti koulutukseen, työuraan ja sen muutoksiin perehtyneen TE-palvelun psykologin kanssa tulet kuulluksi ja asioihisi paneudutaan kaikessa rauhassa. Kuvatessasi tilannettasi ja toiveitasi toiselle saat itsekin paremman käsityksen siitä, mitä sinun kannattaa tavoitella ja millä keinoilla voisit tavoitteeseesi edetä.

Yksittäinen ohjauskeskustelu on noin tunnin mittainen, ja voit keskustella yhden tai useamman kerran saman psykologin kanssa. Ohjaukseen voidaan keskustelun lisäksi sisällyttää psykologisia testejä, koulutus- tai työkokeiluja ja välitehtäviä. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Uraohjauksesta saat apua, jos mietit esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä työelämän tai opiskelun tavoitteita minun kannattaa asettaa itselleni tässä elämänvaiheessa?
  • Mille alalle tai mihin koulutukseen suuntaudun, tai voisinko vaihtaa alaa?
  • Mistä olen kiinnostunut ja mikä on minulle tärkeää?
  • Mitä osaan, mitkä ovat vahvuuteni ja mitä voisin kehittää itsessäni?
  • Kuinka paljon olen valmis laittamaan peliin tavoitteideni eteen?
  • Miten terveydentilani vaikuttaa valintoihini?
  • Miten valitsen, kun kaikki kiinnostaa tai mikään ei kiinnosta?

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun voi osallistua riittävästi suomea tai ruotsia hallitseva työikäinen tai peruskoulun päättävä henkilö, joka pohtii ammatillisia valintojaan ja työuraan liittyvä kysymyksiä ja haluaa selvittelyapua selkiyttääkseen suunnitelmiaan. Palvelua saadakseen ei tarvitse olla työnhakija. Joissain TE-toimistoissa tarjolla saattaa olla ohjausta myös muilla kielillä, tarvittaessa tulkin välityksellä. Puhelinohjauksessa edellytys on riittävä kuulo ja kyky puhua omasta tilanteestaan. Video-ohjauksessa asiakkaalla täytyy olla kuvalliseen yhteyteen tarvittavat tietotekniset välineet ja riittävän nopea nettiyhteys.

Toimi näin

Valtakunnalliseen puhelin- tai video-ohjaukseen voi varata ajan sähköisesti tai soittamalla Uraohjaukseen. Puhelinohjausta saa myös ilman ajanvarausta soittamalla palveluaikoina uraohjausnumeroon.

Henkilökohtaiseen käyntiasiointiin pääsee varaamalla ajan TE-toimistosta. Katso ajanvarauksen tiedot oman alueesi TE-toimiston kotisivuilta, kohdasta "Asioi meillä".

Uraohjauksen ajanvaraus

Voit varata ajan uraohjauksen psykologille puhelin- tai video-ohjaukseen sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Siirry verkkoasiointiin

Uraohjauksen ajanvaraus (Varsinais-Suomen TE-toimisto)

Ajanvaraus uraohjaukseen Varsinais-Suomen TE-toimiston ammatinvalintapsykologille.

Siirry verkkoasiointiin

Koulutusneuvonnan puhelinpalvelu

TE-palvelujen koulutusneuvonnasta saat tietoa ja apua mm. koulutukseen hakeutumisesta, opintojen sisällöistä sekä eri ammateista ja ammattialoista.

Yhteystiedot

+358 295020702
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

ma-pe: 09:00-16:15

Uraohjauksen puhelinpalvelu

TE-palvelujen uraohjauksesta voit saada psykologin ohjausta esimerkiksi ammatti- ja koulutusvaihtoehtojen arviointiin ja valintoihin.

Yhteystiedot

Ilman ajanvarausta ma, ti ja to klo 12-16.
+358 295020720
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

Ilman ajanvarausta:
ma-ti: 12:00-16:00
to: 12:00-16:00

Miten palvelu toteutetaan

Palvelun kielet

Suomi ja ruotsi

Palvelun maksullisuus

Maksuton

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Hyödyllisiä linkkejä