Kotoutujan alkukartoitus TE-toimisto

Palvelu

Kotoutujan alkukartoituksen tavoitteena on selvittää, millä palveluilla parhaiten edistetään sinun kotoutumistasi ja työllistymistäsi.

TE-toimisto laatii sinulle alkukartoituksen sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi.

Alkukartoitus on haastattelu, jossa selvitetään opiskelu- ja työhistoriasi, kielitaitosi sekä muut kotoutumiseesi ja työllistymiseesi vaikuttavat asiat.  Siihen voidaan tarvittaessa lisätä tarkentavia toimenpiteitä, kuten esimerkiksi kielitaidon tai luku- ja kirjoitustaidon testaaminen. Alkukartoituksen tavoitteena on arvioida, millä palveluilla parhaiten edistetään sinun kotoutumistasi ja työllistymistäsi sekä kotoutumissuunnitelman tarve. Alkukartoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi tai siitä, kun olet pyytänyt alkukartoituksen tekemistä.

TE-toimiston alkukartoituksen laatiminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon. Jos olet asunut Suomessa yli 3 vuotta, voit pyytää TE-toimistoa selvittämään, voidaanko sinulle laatia alkukartoitus.

Toimi näin

  1. Ilmoittaudu työnhakijaksi.
  2. Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinuun otetaan yhteyttä joko soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä.
  3. Alkukartoitus tehdään joko TE-toimistossa, puhelimitse tai etäyhteyden avulla. Huomioi, että jos et osallistu sovittuun alkukartoitukseen, sillä voi olla vaikutusta sinun työttömyysetuuteesi.

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Siirry verkkoasiointiin

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Yhteystiedot

+358 295025500
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

Puhelinpalvelu
ma-pe: 09:00-16:15

Miten palvelu toteutetaan

Palvelun kielet

Suomi, ruotsi ja englanti

Palvelun maksullisuus

Maksuton

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Hyödyllisiä linkkejä