Työnhakijaksi ilmoittautuminen TE-toimisto

Palvelu

Työnhakijaksi ilmoittautumalla aloitat työnhakusi ja asiakkuutesi TE-toimistossa.

Suurin osa TE-toimistojen palveluista järjestetään henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet työnhakijoiksi TE-toimistoon. TE-toimistojen asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat työn hakemisessa ja oikeiden palvelujen valitsemisessa asiakkuuden alkaessa.

Lisäksi Kela ja työttömyyskassat maksavat työttömyysetuutta vain niille henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet työnhakijoiksi. TE-toimisto antaa maksajalle asiasta lausunnon.

Asiakkaaksi ilmoittaudutaan eli työnhaku aloitetaan ensisijaisesti TE-toimiston verkkoasiointikanavassa. Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänä. Työnhaun voit aloittaa myös, vaikka olisitkin vielä työssä.

Kun työnhakusi päättyy tai ilmoitat TE-toimistolle muutoksista, tee se myös verkkoasioinnissa.

Verkossa työnhakijaksi ilmoittautuminen onnistuu vain vahvasti tunnistautuen. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia, aloita työnhaku soittamalla palvelunumeroon tai käy TE-toimistossa.

Toimi näin

Työnhakijaksi ilmoittautumistapa vaihtelee sen mukaan, minkä maan kansalainen olet.

  • Jos olet Suomen kansalainen, aloita työnhakusi ensisijaisesti verkkoasioinnissa. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietojesi perusteella.
  • Jos olet ensimmäisen kerran työnhakijaksi ilmoittautuva EU-/ETA-maan kansalainen tai perheenjäsen ja sinulla on maistraatissa rekisteröity suomalainen henkilötunnus, ilmoittaudu ensisijaisesti verkkoasiointikanavassa. TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä haastattelun järjestämiseksi. TE-toimistossa laadittavaa kotoutumislain mukaista alkukartoitusta ja kotoutumissuunnitelmaa varten tulee esittää EU-kansalaisen oleskelun rekisteröimisestä todistus tai EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietojesi perusteella.
  • Jos olet ns. kolmansien maiden kansalainen, ilmoittaudu henkilökohtaisesti työnhakijaksi TE-toimistossa. Täytä hakemus Työnhakijalomake työ- ja elinkeinotoimiston työnhakijoille. Sinut kirjataan työnhakijaksi, jos sinulle on myönnetty oleskelulupa ja oikeus ansiotyöhön eikä siihen ole merkitty työnantajaa koskevia rajoituksia. Voit ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla järjestelmässämme ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietosi perusteella.

Työnhakijaksi ilmoittautuessasi kerrot työkokemuksestasi, koulutuksestasi ja osaamisestasi. Kerää tiedot todistuksistasi. Etuuslausuntoa varten sinun tulee kirjata tiedot tekemistäsi töistä tarkasti.

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään myös arvioimaan, mitä palveluja tarvitset ja kertomaan millaisia suunnitelmia sinulla on työn saamiseksi.

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Siirry verkkoasiointiin

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Yhteystiedot

+358 295025500
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

Puhelinpalvelu
ma-pe: 09:00-16:15

Miten palvelu toteutetaan

Palvelun kielet

Suomi ja ruotsi

Palvelun maksullisuus

Maksuton

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Hyödyllisiä linkkejä