Koulutusneuvonta TE-toimisto

TE-palvelujen koulutusneuvonta vastaa kysymyksiin koulutukseen hakeutumisesta, opintojen sisällöistä, opintoetuuksista ja ammateista.

TE-palvelujen koulutusneuvonta auttaa, kun tarvitset neuvontaa ja ohjausta oman koulutus- tai työllistymissuunnitelmasi konkretisoimiseksi. On helpompi toimia ja tehdä omaan osaamisen kehittämiseen liittyviä päätöksiä, kun sinulla on riittäviä ja oikeita tietoja

  • koulutuksiin hakeutumisesta
  • koulutusten sisällöistä
  • opintojen rahoitusvaihtoehdoista
  • ammateista ja työllistymisestä

Koulutusneuvojat kartoittavat ja arvioivat kanssasi eri koulutusvaihtoehtoja riippumatta siitä, missä päin Suomea asut tai suunnitteletko opiskelevasi pää- tai sivutoimisesti.

Olisiko minun mahdollista opiskella kokoaikaisesti?

  • Aikuisena opiskelua suunnitteleva joutuu miettimään tarkoin koulutuksen rahoittamiseen liittyviä asioita. Koulutusneuvojat eivät tee rahoituspäätöksiä, mutta he tarkentavat sinulle erilaisten, juuri sinulle soveltuvien etuuksien tai tukien saamisen edellytyksiä.

Millä koulutuksella hankin tai lisään ammatillista osaamistani?

  • Kun tiedät, millaista työtä tahtoisit tehdä, koulutusvaihtoehtojen ja työelämän ammattien asiantuntija auttaa sinua soveltuvimman koulutuksen määrittelyssä huomioiden työkokemuksesi ja aiemmat opintosi.

Ohjaustyössä käytetään julkisia tieto- ja hakupalveluja. Ohjaajat auttavat myös sinua suunnistamaan oikeille sivuille hankkimaan juuri sitä tietoa, jota tarvitset.

Apua koulutusasioissa

Voit ottaa yhteyttä koulutusneuvojaan lomakkeen kautta sekä chat-palvelussa.

Siirry verkkoasiointiin

Valitse sinulle sopivin tapa pyytää neuvoja ja ohjausta.

Koulutusneuvonnan puhelinpalvelu

TE-palvelujen koulutusneuvonnasta saat tietoa ja apua mm. koulutukseen hakeutumisesta, opintojen sisällöistä sekä eri ammateista ja ammattialoista.

Yhteystiedot

+358 295020702
Jonotus on maksullista.

Aukioloajat

ma-pe: 09:00-16:15

Kielet: suomi
Toteuttaja: TE-toimisto
Maksullisuus: maksuton

Päivitetty: