Tietoa Työmarkkinatorista

Työmarkkinatorista rakentuu tulevaisuuden työelämäpalvelu 

Työmarkkinatori on KEHA-keskuksen sekä työ- ja elinkeinoministeriön toteuttama palvelu, joka rakentuu vaiheittain. Siitä syntyy vuoteen 2021 mennessä uudenlainen työelämäpalvelu, joka tarjoaa julkisille ja yksityisille työelämä- ja koulutuspalveluiden tarjoajille sekä eri työnvälitysalustojen työpaikoille yhteisen alustan.  

Työnhakijalle Työmarkkinatori tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet löytää juuri omaa osaamista vastaavaa työtä sekä keinoja oman osaamisen parantamiseen. Työnantaja saa entistä kätevämmät välineet uusien, sopivien työntekijöiden löytämiseen. 

Työmarkkinatorilla tullaan hyödyntämään uusimpia teknologioita ja tekoälyä palveluiden räätälöimiseen. 

Työmarkkinatori luodaan yhdessä 

Työmarkkinatoria kehitetään laajassa yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteiskehittäminen tapahtuu vuorovaikutteisesti tapaamisissa, verkkotyötiloissa ja palautetta hyödyntämällä. 

Lue lisää miten pääset vaikuttamaan

Julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat voivat liittyä yhteistyökumppaneiksi Työmarkkinatorille ja tuoda sinne työelämän ja osaamisen kehittämisen palveluitaan. He hyötyvät saamalla laajemman asiakaskunnan sekä tilastotietoa ja muuta dataa, jonka avulla mahdollistuu jo olemassa olevien ja uusien palvelujen kehittäminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen. 

Lue lisää

Uudet asiointipalvelut 

Myös työ- ja elinkeinohallinnon asiakkaiden sähköiset palvelut tullaan uudistamaan. Uudistuksessa painottuvat sähköinen asiointi ja henkilökohtaisesti personoitu verkkopalvelu. Tulevaisuudessa sekä henkilö- että työnantaja-asiakkaat voivat hoitaa asiointinsa nykyistä helpommin sähköisesti Työmarkkinatorilla.  

Mitä on tarjolla jo nyt 

Työmarkkinatorilla työnhakijana voit jo nyt kirjautua ja julkaista työnhakuprofiilin, jonka perusteella saat ehdotuksia työpaikoista, jotka vastaavat omaa osaamistasi ja toiveitasi.  

Työnantajana voit tehdä työpaikkailmoituksen, tarkastella osaamiseltaan parhaiten ilmoitukseesi osuvia profiileja sekä lähettää kiinnostaville profiileille viestejä. Kaikki TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun ilmoitetut työpaikat siirtyvät automaattisesti Työmarkkinatorille. 

Kaikille käyttäjille on tarjolla valmiiksi koottua tietoa ja palveluita työelämän eri tilanteisiin.  

Työelämän ja osaamisen kehittämisen palveluita tarjoavat voivat tutustua yhteistyökumppaniksi liittymisen ehtoihin. Liittyminen tulee mahdolliseksi syksyn aikana. 

TE-digi-hanke 

Työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä paremmin tukevaksi oli pääministeri Sipilän hallituksen kärkihanke. TE-digi syntyi parantamaan työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamista ja digitalisoimaan työvoimapalveluita.  

Hanke jatkuu edelleen ja sen aikana Työmarkkinatorista rakentuu vuoteen 2021 mennessä kansallinen digitaalinen kohtauspaikka työvoiman kysyntään ja tarjontaan. Hanketta toteuttavat työ- ja elinkeinoministeriö ja KEHA-keskus (ELY-keskusten ja TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus). 

kuvituskuva, Työmarkkinatorin käyntikortti

Päivitetty: