Näin luot hyvän palvelukuvauksen

Haluatko mukaan Työmarkkinatorin yhteistyöverkostoon ja tuoda palvelusi esille niin, että Työmarkkinatorin käyttäjät voivat löytää sen selatessaan itselle sopivia palveluita?

Jos vastasit kyllä, seuraa seuraavia ohjeita.

 1. Kirjaudu sisään Työmarkkinatorille aivan kuten kirjautuisit henkilöasiakkaana. Haluamme pitää tietoturvasta ja henkilötiedoistasi erityisen hyvää huolta, joten kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 2. Kysymme sinulta muutamia perustietoja, kuten sähköpostiosoitteesi. Voit myös valita, haluatko sähköpostiisi tiedotteita Työmarkkinatorin kehityksestä.
 3. Liittyäksesi yhteistyökumppaniksi ja lisätäksesi palvelun sinun tulee vaihtaa roolisi yrityksen edustajaksi. Tämä onnistuu sivun yläreunan violetista painikkeesta, jossa lukee oma nimesi tai edustamasi yrityksen nimi. Jos haluamasi yritys ei näy roolien valintalistalla, tarkista, onko sinulla tarvittavat valtuudet edustaa yritystä. Löydät tähän liittyvää lisätietoa sivulta "Työmarkkinatori ja valtuudet".
 4. Kun olet valinnut oikean roolin, voit liittyä Työmarkkinatorin yhteistyökumppaniksi. Jos palvelu ilmoittaa, ettei tämä onnistu, saatat tarvita erillisen valtuuden yhteistyökumppaniksi liittymiseksi. Ennen palvelun lisäämistä sinun tulee aina liittää edustamasi toimija yhteistyökumppaniksi ja hyväksyä verkoston ehdot.
 5. Kohdasta ”Palveluni” pääset lisäämään palvelukuvauksen sekä muokkaamaan ja poistamaan luomiasi palvelukuvauksia.
  • Klikkaa ”Lisää palvelu”. Valitse ensin, millä kielillä haluat kuvata palvelusi Työmarkkinatorille. Valittavina ovat suomi, ruotsi ja englanti. Huomaa, että tämä on eri tieto kuin se, millä kielillä tarjoat itse palvelua. Voit siis tehdä palvelukuvauksen kaikilla kolmella kielellä, vaikka tarjoaisit itse palvelua vain suomeksi.
  • Seuraavaksi sinulta kysytään perustietoja, kuten palvelun nimi ja kuvaus. Pidä nimi ja palvelun tiivistelmä lyhyinä ja kuvaavina. Näitä tietoja näytetään palveluita selaaville käyttäjille. Valitse myös parhaiten sopiva palvelukategoria, jonka avulla pystymme nostamaan palveluasi asiakkaille, joiden elämäntilanteeseen se sopii parhaiten.
  • Kiinnitä huomiota kohtaan ”Palvelun verkkosivu”. Tähän liittämäsi verkkosivun tulisi ohjata asiakas suoraan palvelun äärelle, eikä esimerkiksi palvelua tarjoavan toimijan verkkosivujen etusivulle.
  • Kerro, millä kielillä ja millä alueella tarjoat palvelua sekä onko palvelu maksullinen.
  • Anna palvelusta vastaavan yhteyshenkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Yhteystietoja ei näytetä käyttäjälle, vaan niitä hyödynnetään ainoastaan, jos Työmarkkinatorin asiantuntijoiden tarvitsee olla yhteydessä sinuun palvelukuvaustasi koskien.
  • Valitse palveluusi sopivia tunnisteita: kohderyhmätieto, palveluluokkia sekä asiasanoja. Huolellisella tunnisteiden valinnalla varmistat, että palvelusi löytyy Työmarkkinatorilta helposti ja oikeiden sisältöjen yhteydestä. Tunnisteet eivät näy Työmarkkinatorin käyttäjille, mutta auttavat palveluasi löytämään oikeassa elämäntilanteessa olevat asiakkaat. Jos kaipaat apua tunnisteiden valintaan, voit ottaa yhteyttä Työmarkkinatorin asiantuntijoihin.
 6. Lopuksi tallenna palvelu. Muutaman tunnin kuluessa löydät palvelusi Työmarkkinatorin haulla.
Liity mukaan ja lisää palvelusi

Päivitetty: