Työmarkkinatori ja valtuudet

Yritystoimintaan liittyvät toiminnot vaativat tietyn roolin yrityksessä tai yhteisössä. Jos sinulla ei tätä roolia ole, mutta haluat käyttää Työmarkkinatoria, tarvitset Suomi.fi-valtuuden. Valitse alta tilanteesi ja tarkista valtuustarpeesi. Alta löydät myös ohjeet valtuuttamiseen. Työmarkkinatori ei ole osana valtuutusprosessia, vaan se on aina valtuuttavan yrityksen ja valtuutettavan henkilön välistä toimintaa Suomi.fi-palvelussa.

Valtuuden poistaminen

Muistathan, että valtuutus pitää poistaa erikseen, jos esimerkiksi valtuuttamasi henkilö vaihtaa työpaikkaa, etkä halua hänen enää edustavan organisaatiotasi Työmarkkinatorilla. Valtuuden poistaminen onnistuu Suomi.fi-Valtuudet-palvelussa.

Henkilöasiakas

Henkilöasiakkaana et tarvitse Työmarkkinatorille erillistä valtuutta. Sinulla tulee kuitenkin olla mahdollisuus kirjautua palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen avulla. Tähän tarvitset joko suomalaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin.

Yritys tai yhteisö, jolla on Y-tunnus

Et tarvitse erillistä valtuutta Työmarkkinatorin käyttöön. Voit käyttää palvelumme kaikkia toimintoja yrityksesi puolesta.

Voit halutessasi antaa valtuuden toiselle henkilölle edustaa yritystäsi Työmarkkinatorilla. Valtuuksia on neljä erilaista ja ne on tarkoitettu eri toimintoihin – voit antaa yrityksen edustajalle täydet valtuudet tai rajata henkilön toimivaltaa Työmarkkinatorilla. Valtuudet annetaan Suomi.fi-valtuudet -palvelussa. Löydät tähän ohjeet alempaa.

Yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee antaa sinulle valtuutus Työmarkkinatorin käyttöön.

  • Siirry Suomi.fi-valtuudet -palveluun.
  • Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Vaihda tarvittaessa käyttäjäroolia. Valitse käyttäjärooliksi sivun oikeassa reunassa olevan valikon kautta ”Asioi yrityksen puolesta”.
  • Valtuuden luonti: Luo valtuus ”Lisää uusi” -painikkeella ja valitse sen jälkeen ”Anna valtuus”. Anna valtuutettavan nimi "Lisää henkilö” tai ”Lisää yritys” -painikkeella. Sinun on tiedettävä valtuutettavan henkilön henkilöturvatunnus.
  • Anna valtuutuksen voimassaoloaika. Voit määrittää valtuuden alkamis- ja päättymispäivän itse tai käyttää jotakin neljästä valmiista vaihtoehdosta.
  • Siirry valitsemaan valtuuden sisältö: TE-palvelut / KEHA-keskus -> Työmarkkinatori: Työilmoitusten hallinnointi / Työnhakijatietojen tarkastelu ja yhteydenotto hakijoihin / Työntarjoajan kuvauksen päivitys.
  • Siirry vahvistamaan ja tarkista tiedot. Vahvista ”Vahvista valtuus” -painikkeella. Kun olet päässyt valtuudenluontiprosessin loppuun ja vahvistanut luomasi valtuuden, se on nähtävissä ”Antamasi valtuudet” -listausnäkymässä valtuuden voimassaoloajan loppuun saakka.

Yhteisö, jolla ei ole Y-tunnusta

Sinun tulee todennäköisesti valtuuttaa hakemuksella Suomi.fi:n ohjeiden mukaan. Varaudu siihen, että hakemusten käsittelyaika on Digi- ja väestötietovirastossa 5-6 viikkoa.

Ohjeita hakemuksella valtuuttamiseen löydät sivulta Hakemuksella valtuuttaminen (suomi.fi).

Sinun tulee todennäköisesti valtuuttaa hakemuksella Suomi.fi:n ohjeiden mukaan. Varaudu siihen, että hakemusten käsittelyaika on Digi- ja väestötietovirastossa 5-6 viikkoa.

Ohjeita hakemuksella valtuuttamiseen löydät sivulta Hakemuksella valtuuttaminen (suomi.fi).

Päivitetty: