Haluan kehittää henkilöstön osaamista
Hyvinvoiva työyhteisö on kehittyvän ja markkinoilla pärjäävän yrityksen tukipilari. Lue, miten voit auttaa työyhteisöäsi kehittymään ja voimaan entistä paremmin.
Osaava henkilöstö on listan kärkipäässä, kun mietitään yrityksen kasvuun ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Joskus eteen voi myös tulla tilanne, jolloin henkilöstön osaamista on kehitettävä toiminnan jatkumiseksi.
Osaamisen kehittäminen voi olla esimerkiksi kielikouluttautumista, opiskelun tukemista, työtehtävien muutosta, ammattitaidon testausta tai avainhenkilöiden valmennusta. Esimiehillä ja organisaatiokulttuurilla on iso rooli, kun osaamisen jatkuvasta parantamisesta halutaan kilpailuvaltti.
Apua henkilöstön osaamiseen voi löytyä esimerkiksi erilaisista valmennuksista ja koulutuksista. Näitä järjestetään kasvokkain tai verkossa, osa-aikaisesti tai intensiivikurssina. Olisiko sinulle ja työyhteisöllesi hyötyä koulutuksesta tai kansainvälisestä valmennuksesta?
Palvelut
- Yrityksen kehittämisavustus
- Yritysten kehittämispalvelut: Kasvuun johtaminen -koulutus
- Yritysten kehittämispalvelut: Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen -koulutus
- Yritysten kehittämispalvelut: Talouden ja tuottavuuden johtaminen -koulutus
Aiheesta muualla
- Henkilöstöön ja yrittäjyyteen liittyvät koulutukset ja valmennukset (te-palvelut.fi)
- Koulutusvähennys: hyödynnä 3 päivän koulutusoikeus (koulutus.fi)
- Listaus oppisopimuskoulutuksista (suomi.fi)
- Listaus yritysten avainhenkilöiden valmennuksista (suomi.fi)
- Listaus henkilöstön osaamisen kehittämisneuvonnasta (suomi.fi)
- Opintopolku (opintopolku.fi)
- Osaamisen kehittäjät (yrittajat.fi)
- Työnantajan koulutusvähennys (vero.fi)
- Työntekijöiden ammatillisen osaamisen kehittäminen (sak.fi)
Vastuu työhyvinvoinnista kuuluu kaikille työpaikalla. Työkykyinen ja motivoitunut henkilöstö on myös työnantajalle suuri etu.

Työhyvinvointi on monen tekijän summa. Yrityksen arvot, yksilön hyvinvointi ja liiketoiminta voivat vaikuttaa työyhteisön hyvinvointiin. Miten teidän työyhteisössänne voidaan?
Työturvallisuudesta ja työterveydestä huolehtiminen ovat työnantajat vastuulla. Samoin on työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun varmistaminen ja hyvä johtaminen.
Kun nämä puitteet ovat kunnossa, on jokaisella työntekijällä ja esihenkilöllä mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointiin työyhteisössänne.
Työnantaja - mitä voit tehdä?
- Ole joustava siellä missä pystyt
- Sovi työntekijöiden kanssa selkeät tavoitteet, resurssit ja roolit
- Tarjoa tilaisuuksia oman osaamisen kehittämiseen
- Huolehdi työturvallisuudesta
- Kohtele kaikkia tasa-arvoisesti
Palvelut
Aiheesta muualla
Onko aika kasvaa tai muuttua? Voit saada rahoitusapua eri tilanteisiin - olet sitten aloittava yrittäjä tai jo konkari, kehittelet uutta bisnesideaa tai olet sopeutumassa muuttuviin markkinoihin.
Muutoksia voi tapahtua tuotannossa tai työyhteisössä, jolloin voidaan esimerkiksi järjestellä työolosuhteita tai kehittää toimintaympäristöä. Paikalliset yritysverkostosikin voivat tukea sinua kasvun ja muutoksen tiellä. Investoinnit tai laina voivat myös tulla tarpeeseen kasvun yhteydessä.
Palvelut työnantajalle
- Palkkatuki työttömän palkkauskustannuksiin
- Toimintaympäristön kehittämisavustus
- RekryKoulutus
- Työolosuhteiden järjestelytuki
Palvelut yrittäjälle
- Business Finlandin rahoituspalvelut
- Starttiraha, tuki aloittavan yrittäjän toimeentuloon
- Yrityksen kehittämisavustus
- Yritystuki maaseutualueelle
Aiheesta muualla
Haluatko päästä eteenpäin työnantajana tai yrittäjänä, mutta sinulla ei ole tietoa, miten edetä käytännössä?
Olemme listanneet tilanteita ja palveluita, joista voi olla hyötyä, kun tarvitset tukea työnantajuuteen tai yrittäjyyteen. Ne voivat auttaa sinua esimerkiksi löytämään hyvän työntekijän, johtamaan paremmin tai toimimaan rakentavasti konfliktitilanteissa.
Onko sinun yrityksesi kasvamassa tai haluatko kehittää sitä uuteen suuntaan? Ohjaamme eteenpäin analyysi- ja konsultointipalveluihin, tietopalveluihin ja muihin tilanteisiin, joista toivomme sinulle olevan hyötyä yrityksesi tiellä. Löydät tietoa myös mahdollisuuksista hallittuun omistajanvaihdokseen.
Kannattaa tutustua myös oman alueesi kunnallisiin yrityspalveluihin.
Yrityskumppanin tai yritystoiminnan jatkajan hakeminen
Yrityksen kehittämispalvelut: Analyysi
Yritysten kehittämispalvelut: Kasvuun johtaminen -koulutus
Yritysten kehittämispalvelut: Konsultointi
Yritysten kehittämispalvelut: Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtaminen -koulutus
Yritysten kehittämispalvelut: Talouden ja tuottavuuden johtaminen -koulutus
Onko työyhteisössäsi tarve kehittää toimintaa uuteen suuntaan? Osaamisen kehittäminen voi olla moniulotteista: se voi olla uuden taidon opettelua, kommunikaation tai toimintatapojen parantamista tai vaikkapa työyhteisön ilmapiirin kehittämistä. Tee monimuotoisuudesta työyhteisösi voimavara.
Hyvä työntekijä on työnantajalle suuri investointi ja arvon tuoja. Voit hakea sopivia työntekijöitä kirjautumalla sisään Työmarkkinatorille ja luomalla työpaikkailmoituksen tai selaamalla työnhakijoiden profiileja. Olemme koonneet sivuille myös listauksen erilaisista palveluissa, joita on saatavilla rekrytoinnin tueksi.
Onko sinulla tarjolla työtehtävä, joihin tarvittava osaaminen on melko harvinaista tai muuten erityislaatuista? Voit etsiä sopivan osaamisen omaavia työnhakijoita kirjautumalla palveluumme ja hakemalla profiileja erilaisilla kriteereillä.
Työtehtävän mukaan sinun voi olla mahdollista myös kouluttaa siihen tekijä tai ostaa työsuoritus yrittäjältä. Neuvomme sinua myös rekrytoinnissa ulkomailta, jos sopivia osaajia löytyisi kansainvälisesti.
Hyvän henkilöstöhallinnon tavoitteena on löytää oikeat ihmiset oikealle paikalle ja tehdä työyhteisöstä mahdollisimman hyvinvoiva. Jos sinulla on ongelmia työnantajana tai henkilöstöhallinnossa, voit löytää neuvoja ja apua alle listatuista sisällöistä ja palveluista.
Joskus työntekijän, tehtävän ja työnantajan yhteensopivuuden huomaa vasta rekrytoinnin jälkeen. Irtisanomiselle on olemassa erilaisia vaihtoehtoja tai työntekijän osaamista voi olla mahdollista kehittää haluttuun suuntaan. Joskus työsuhteen päättyminen taas on selkein ratkaisu tilanteeseen.
Jos työsuhde päättyy työnantajan aloitteesta, kyseessä on joko irtisanominen tai työsuhteen purku. Joskus irtisanomisia voi edeltää esimerkiksi yhteistoimintaneuvottelut eli YT-neuvottelut.