Haluan palkata työntekijän

Uuden työntekijän löytämiseen on saatavilla monenlaista apua. Lue, mitä sinun tulisi työnantajana huomioida, kun palkkaat tekijän yritykseesi tai kotitalouteesi. Kirjaudu sisään ja löydä tähtitekijäsi jo tänään.

Työsopimuksessa sovitte tehtävästä työstä, työajasta, palkasta ja mahdollisista muista eduista ja ehdoista.

Pelaa varman päälle - tee työsopimus kirjallisena.

Kun työnantaja haluaa solmia määräaikaisen sopimuksen, siihen on oltava hyväksyttävä syy. Tavallisimpia määräaikaisuuden syitä ovat sijaisuus, työn kausiluontoisuus tai projektityö.  

Lisäksi on hyvä muistaa, että etenkin työnantajan on huomioitava työehtosopimusten vähimmäismääräykset. Oman alan työehtosopimukseen kannattaa tutustua, olet sitten työntekijä tai työnantaja. 

Jos työsopimuksen sisältö huolettaa, tutustu vielä Työsuojeluhallinnon sivustoon, johon on kerätty kattavasti tietoa työsopimuksista ja niihin liittyvästä lainsäädännöstä.  

Aiheesta muualla

Edessä ensitreffit työpaikalla? Lakisääteisten velvollisuuksien pyörteissä kokenutkin työnantaja saattaa unohtaa, mitä käytännön asioita kannattaa ottaa huomioon, jotta uusi työntekijä tuntee olonsa tervetulleeksi ensimmäisenä työpäivänään. 

Annat varmasti mainion kuvan itsestäsi esimiehenä, kun muistat ainakin seuraavat seikat: 

  • ole paikalla, kun työntekijä saapuu ensimmäistä kertaa tehtäviinsä 
  • satsaa perehdytykseen ja tee siitä työtehtävien näköistä: sopiva yhdistelmä esimerkiksi itseopiskeltavaa materiaalia ja käytännön harjoitusta on monesti toimiva yhdistelmä 
  • esittele työtavat, työtilat ja työkaverit, jotta uusi tekijä tuntee itsensä tervetulleeksi: halutessasi voitte sopia työyhteisöstä myös henkilön, joka auttaa tulokasta alkuun uudessa yhteisössä 
  • rupatelkaa ja tutustukaa esimerkiksi lounaan tai iltapäiväkahvien merkeissä     

Alle 18-vuotiaan nuoren työsuhteeseen liittyy erityispiirteitä.

Lain mukaan nuorella ei saa teettää työtä, joka voi olla ikään nähden kohtuuttoman rasittavaa tai haitata hänen koulunkäyntiään.    

Joitakin töitä ja tehtäviä on rajoitettu tai kielletty kokonaan nuorilta työntekijöiltä. Olitpa sitten itse alle 18-vuotias työntekijä tai alaikäisen työnantaja, kannattaa tutustua työsuhteen erityissäädöksiin, jotta tiedät oikeutesi ja velvollisuutesi.   

Nuori työntekijä - muistathan tehdä työsopimuksen kirjallisesti ja pitää huolta, että saat oikein maksetut palkat ja lomapäivät. Jos olet alle 15-vuotias, on lisäksi huoltajasi hyväksyttävä työsuhteesi. Jos olet epävarma oikeuksistasi, kannattaa tutustua Työsuojeluhallinnon Nuori työntekijä -sivustoon. Ohjaamosta voit saada apua ja tukea työhön liittyvissä asioissa.  

Aiheesta muualla

Nuoren työnantaja - muistathan tavanomaiset velvollisuutesi myös nuoren työntekijän kohdalla. Näiden lisäksi sinun on hyvä kiinnittää huomiota riittävään perehdytykseen ja varmistettava, että työtehtävät ovat työntekijän nuoreen ikään nähden sopivia. 

Aiheesta muualla

Jos haluat yritykseesi kansainvälistä osaamista, eikä Suomesta löydy sopivaa tekijää, kannattaa etsiä työntekijää tai harjoittelijaa ulkomailta. On kuitenkin tärkeä muistaa, että voit tarvita erillisen luvan ulkomaalaisen tekijän palkkaamiseen.

Huomaa myös, että työsuhteeseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet ovat samat, oli kyseessä sitten suomalainen tai ulkomaalainen työntekijä.   

EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja julkinen palvelu, jonka avulla voit löytää juuri sinulle sopivan työntekijän Euroopasta. Lisäksi on saatavilla monia eri palveluita. Lue lisää ja tutustu palveluihin:  

Palvelut:  

Muualla verkossa: