Työsuhteen päättyminen

Työsuhde voi päättyä työnantajan tai työntekijän aloitteesta. Työmarkkinatorilla kerromme YT-neuvotteluista, lomautuksesta, irtisanomisesta sekä niiden vaihtoehdoista.

kuvituskuva
  • Jos yrityksesi taloudellinen tilanne on ajautumassa huonoon jamaan, on irtisanominen tai lomauttaminen varmasti ensimmäisiä mieleen tulevia ratkaisuja. Vaihtoehtoihin kannattaa kuitenkin aina tutustua, etenkin jos ahdinko näyttää vain väliaikaiselta.

  • Työsuhteen päättymiseen liittyvät käytännöt riippuvat siitä, onko työsuhde jatkuva vai määräaikainen ja onko irtisanova osapuoli työntekijä vai työnantaja.

  • Jos työaikajärjestelyt tai lisäkoulutukset eivät ratkaise yrityksesi haastavaa tilannetta, voit välttää pysyvät irtisanomiset lomauttamalla henkilökuntaa. Tällöin työntekijän työnteko sekä palkanmaksu päättyvät, mutta työsuhde ei.

  • Yhteistoimintaneuvottelut eli yt-neuvottelut koskevat työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistä toimintaa, jonka tavoitteena on kehittää henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa työolosuhteisiin.

  • Muutosturva astuu kuvioihin siinä vaiheessa, kun sinun on irtisanottava työntekijöitä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Muutosturva on palvelu, joka tarjoaa tukea irtisanomistilanteessa olevalle.

Päivitetty: