Työsuhteen päättyminen

tyosuhteen-paattaminen-aihesivu.jpg

Työsuhde voi päättyä työnantajan tai työntekijän aloitteesta. Työmarkkinatorilla kerromme YT-neuvotteluista, lomautuksesta, irtisanomisesta sekä niiden vaihtoehdoista.

  1. Jos yrityksesi taloudellinen tilanne on ajautumassa huonoon jamaan, on irtisanominen tai lomauttaminen varmasti ensimmäisiä mieleen tulevia ratkaisuja. Vaihtoehtoihin kannattaa kuitenkin aina tutustua, etenkin jos ahdinko näyttää vain väliaikaiselta.

  2. Työsuhteen päättymiseen liittyvät käytännöt riippuvat siitä, onko työsuhde jatkuva vai määräaikainen ja onko irtisanova osapuoli työntekijä vai työnantaja.

  3. Jos työaikajärjestelyt tai lisäkoulutukset eivät ratkaise yrityksesi haastavaa tilannetta, voit välttää pysyvät irtisanomiset lomauttamalla henkilökuntaa. Tällöin työntekijän työnteko sekä palkanmaksu päättyvät, mutta työsuhde ei.

  4. Yhteistoimintaneuvottelut eli yt-neuvottelut koskevat työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistä toimintaa, jonka tavoitteena on kehittää henkilöstön mahdollisuuksia vaikuttaa työolosuhteisiin.

Päivitetty: