Työsuhteen päätösvaihe

Työsuhteen päättymiseen liittyvät käytännöt riippuvat siitä, onko työsuhde jatkuva vai määräaikainen ja onko irtisanova osapuoli työntekijä vai työnantaja.

Työnantaja - jos sinun tulee irtisanoa vakituisessa työsuhteessa oleva työntekijä, sinulla tulee olla perusteltu syy irtisanomiseen. Muista myös irtisanomisaika, joka määräytyy irtisanottavan työsuhteen pituudesta. Sinun on myös kuultava työntekijää ennen kuin päätät työsuhteen. 

Määräaikainen työsuhde päättyy lähtökohtaisesti ennalta sovittuna ajankohtana tai kun työsopimuksen kattavat työt on saatu tehtyä. Irtisanominen kesken työsuhteen on mahdollista myös määräaikaisessa työsuhteessa, jos olette sopineet siitä työntekijän kanssa joko työsopimuksessa tai työsuhteen aikana. 

Työsuhteen purkaminen voi tulla kyseeseen, jos työntekijä on rikkonut velvoitteitaan vakavasti. Purun yhteydessä työsuhde loppuu välittömästi ilman irtisanomisaikoja. Koeaikana tehtävään työsuhteen purkuun et tarvitse erillistä syytä. Lue kattavat ohjeet työsuhteen päättymistilanteisiin Työsuojelun verkkosivuilta ja tutustu myös tarkemmin velvollisuuksiisi työnantajana.

Lue lisää

Aiheesta muualla

Päivitetty: