Yleisimmät palautteet ja vastaukset

Tältä sivulta löydät yleisimpiä palautteita, joita saamme käyttäjiltä. Näet myös yleisen vastauksen palautteeseen. Kannattaakin vilkaista, josko löytäisit täältä vastauksen kysymykseesi ennen kysymyksen tai palautteen lähettämistä.

"Toivomani tai etsimäni osaamis- tai ammattitermi ei löydy valikoimasta"

Palvelun käyttämä termistö perustuu Euroopanlaajuiseen osaamis- ja ammattisanasto ESCOon. Asiakkailta tulee lukuisia toiveita puuttuvista ammatti- ja osaamistermeistä, ja tarkoitus on lisätä niitä jatkuvalla kehityksellä. Termit tulevat käyttöön viiveellä. Huomioita puuttuvista termeistä voit ja kannattaa jättää palautelomakkeella.  

"Jos palvelu ilmoittaa virheestä tai jokin elementti näyttää oudolta"

Kokeile poistaa selaimen historia- ja väliaikaistiedot.

"Palvelun haku tuottaa ihmeellisiä tuloksia"

Kuten koko verkkopalvelu, myös sen haku on vielä kehitysvaiheessa. Verkkopalvelun hakutoimintoa on tarkoitus kehittää ja säätää vielä paljonkin, mutta se on toistaiseksi jäänyt kiireellisempien kehitystehtävien alle.

"Haluaisin työnantajana ottaa yhteyttä työnhakijaan - miksen näe hänen yhteystietojaan suoraan"

Työmarkkinatorin profiilit ovat lähtökohtaisesti anonyymeja, mutta lukuisten toiveiden vuoksi tulevaan versioon profiilista on tulossa vapaaehtoinen kenttä yhteystiedoille, jolloin työnhakija voi halutessaan tuoda puhelinnumeronsa näkyville profiiliin.

"Yritykseni tiedot olivatkin jo valmiina. Mistä ne tulevat palveluun?"

Työmarkkinatorilla yritysten perustiedot tulevat Työ- ja elinkeinoministeriön tietovarannosta, johon tietoja kerätään Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ) sekä eri toimijoilta, kuten Business Finland, Tukes ja ELY-keskukset.

"Yritykseni tiedot näkyvät väärin. Miten saan niitä muutettua?"

Jos tiedot näkyvät väärin yrityksen perustiedot -osiossa, niin voit muuttaa niitä tekemällä muutoksen yrityksen edustajana Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ).

YTJ:stä muutos heijastuu asiakastietovarantoomme ja lopulta myös sitten suoraan tietoihisi. Tehdyt muutokset eivät päivity suoraan Työmarkkinatorille vaan siinä on muutaman päivän viive.

Jos taas rekrytoinnin yhteystiedot eivät ole ajan tasalla haluat muutoksia, niin ne voit yrityksen edustajana muuttaa suoraan yrityksen tiedot -kohdassa.

"Työpaikkoja on raskas selata ja työnantajan yhteystiedot puuttuvat"

Työpaikkojen selausta tullaan kehittämään asiakaslähtöisemmäksi jo nopeallakin aikataululla. Työnantajien yhteystiedot lisättiin hakutuloksiin jo 9.9.2019, sillä sitä toivottiin käyttäjien keskuudessa paljon.

"Miten minun pitäisi kirjautua palveluun, jos haluan käyttää Työmarkkinatoria työnantajan roolissa?"

Kattavat tiedot Työmarkkinatoriin kirjautumisesta työnantajana sekä mahdollisesta valtuuttamisesta löydät lisätietoa alla olevalta sivulta.