Hankintapäällikkö, meijeriteollisuus

Ammatit Julkaistu

Hankintapäällikkö työskentelee meijeriteollisuudessa maidon hankinnan ja tuotannon ohjauksen johtotehtävissä. Tehtäviin kuuluvat usein myös toiminnan kehittämiseen liittyvät asiat. Työssä tarvitaan meijereiden tuotannon, hankinnan ja logistiikan tuntemusta sekä sopimuksiin ja budjetointiin liittyvien asioiden hallintaa. Ammatissa vaaditaan suunnittelu- ja organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä taloudellista ajattelua.

Hankintapäällikön on tunnettava maidon hankinnassa ja ohjauksessa meijerin tuotantotoiminta sekä maidon alkutuotanto ja keräily maatiloilta. Ammatissa tarvitaan lisäksi logistiikan ja varastotoimintojen tuntemusta, mutta myös suunnittelu- ja organisointitaitoja sekä taloudellista ajattelua.

Tehtävien hoito edellyttää hankintoihin liittyvien sopimusasioiden ja laskutuksen tuntemusta sekä budjetoinnin hallintaa. Ammatti edellyttää vastuuntuntoa, täsmällisyyttä ja huolellisuutta. Hankintapäälliköltä vaaditaan vuorovaikutustaitoja, sillä työhön sisältyy paljon yhteydenpitoa eri sidosryhmiin.

Ammatti edellyttää hyvää paineensietokykyä.

Yliopistotasoista maitoteknologian opetusta annetaan yliopistossa. Ylempi korkeakoulututkinto on elintarviketieteiden maisteri. Alempi korkeakoulututkinto on elintarviketieteiden kandidaatti.

Myös ammattikorkeakoulutasoista meijerialan koulutusta on tarjolla. Bio- ja elintarviketekniikkaa opiskellen voi suuntautua meijeriteknologiaan ja suorittaa tutkinnon insinööri (AMK).

Yliopistoissa voi suorittaa teknillistieteellisellä koulutusalalla diplomi-insinöörin korkeakoulututkinnon. Logistiikka-alan opetusta tarjoaa teknillinen yliopisto. Myös ammattikorkeakouluissa voi opiskella logistiikkaa ja suorittaa tutkinnon insinööri (AMK). Yliopistojen kauppatieteellisellä koulutusalalla voi suorittaa kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkinnon markkinointiin ja jakeluun suuntautuen. Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK) voi suorittaa liiketoiminnan logistiikkaan suuntautuen.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Henkilöillä, jotka käsittelevät työkseen elintarvikehuoneistossa pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita on oltava elintarvikehygieenistä osaamista osoittava hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi. 

Hygieniapassi (ruokavirasto.fi)

Mediaanipalkka

3832 €/kk

Yksityinen sektori

3850 €/kk

Julkinen sektori

3562 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat