Poliisipäällikkö

Ammatit Julkaistu

Poliisipäällikkö johtaa, kehittää ja valvoo paikallispoliisin poliisilaitoksen toimintaa. Poliisin laajan tehtäväkentän vuoksi poliisipäällikkö tarvitsee laaja-alaista osaamista, johon kuuluu mm. laintuntemus, johtamistaito ja sosiaaliset taidot.

Poliisin organisaation paikallispoliisilaitokset.

Selaa avoimia työpaikkoja: Poliisipäällikkö

Poliisipäälliköltä edellytetään esimies- ja johtamistaitoja sekä organisointitaitoja. Ammatissa tarvitaan hyvää laintuntemusta.

Poliisipäällikön tehtävissä tarvitaan itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyotetta. Ammatissa tarvitaan myös kykyä itsenäiseen ja vastuulliseen päätöksentekoon. Työssä on tärkeää tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, joten vuorovaikutustaidot ovat tarpeen.

Poliisipäälliköllä on oltava kyky erottaa isot asiat vähemmän tärkeistä ja antaa myös alaisille riittävästi asioita ratkaistavaksi. Päätösten valmistelussa on osattava kuunnella myös alaisten näkemyksiä.

Kielitaito on työssä tarpeen.

Yliopistoissa voi opiskella esimerkiksi oikeustiedettä. Ylempi korkeakoulututkinto on oikeustieteen maisteri. Rinnakkaisena koulutusvaihtoehtona on poliisin oman koulutusjärjestelmän mukainen poliisipäällystön tutkinto täydennettynä jollakin soveltuvalla ylemmällä korkeakoulututkinnolla.

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Poliisilaitoksen päälliköltä edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa, perehtyneisyyttä poliisitoimeen ja hallinnonalan toimintaan, tehtävän edellyttämää monipuolista kokemusta sekä käytännössä osoitettua johtamistaitoa ja johtamiskokemusta (laki poliisin hallinnosta 14 §).

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito (laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 6 §).

Tehtävään voidaan nimittää vain Suomen kansalainen (valtion virkamieslaki 7 §).

Mediaanipalkka

4314 €/kk

Julkinen sektori

4314 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä