Tuotannonsuunnittelija, elintarviketeollisuus

Ammatit Julkaistu

Tuotannonsuunnittelijat työskentelevät elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa, joissa he vastaavat tuotannon valmistus- ja henkilöstösuunnittelusta. Työn tavoitteena on oikea-aikainen ja kustannustehokas tuotanto. Ammatti edellyttää vastuullisuutta ja tarkkuutta.

Tuotannonsuunnittelijalta edellytetään paljon tietoa tuotannosta ja tuotteista, ja hänen on osattava aikatauluttaa ja priorisoida työtä asiakastarpeiden mukaisesti sekä varastotasot huomioiden. Suunnittelussa otettava huomioon tuotannon kapasiteetti sekä laite- ja henkilöresurssit. 

Työ edellyttää tarkkuutta, suunnitelmallisuutta sekä taloudellista ajattelua. Tuotannonsuunnittelijan on kyettävä sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön, ja häneltä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, sillä hän toimii eri ammattiryhmien kanssa. 

Työssä vaaditaan paineensietokykyä ja kykyä työskennellä kiireisessä työrytmissä, esimerkiksi myyntisesonkien aikaan ennen juhlapyhiä.

Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon insinööri (AMK) bio- ja elintarviketekniikkaan suuntautuen. Yliopistossa voi opiskella elintarviketieteitä ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon elintarviketieteiden maisteri. 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

4782 €/kk

Yksityinen sektori

4776 €/kk

Julkinen sektori

4838 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattialat