Webmaster

Ammatit Julkaistu

Webmaster on verkkosivuston ylläpitäjä, jonka tehtäviin kuuluu yleensä useamman sivuston sisällön päivittämistä sekä toimivuuden tarkkailua ja kehittämistä. Webmastereita työskentelee sivustoja suunnittelevissa ja ylläpitävissä yrityksissä sekä yritysten, virastojen ja yhteisöjen palveluksessa. Ammatissa tarvitaan tietotekniikan osaamista, viestinnän tuntemusta sekä yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja.

Tietotekniikan palvelutuotantoyritykset. Työpaikkoja on myös tietotekniikkaa käyttävien yritysten ja organisaatioiden kuten virastojen ja oppilaitosten IT-keskuksissa, tietotekniikkaosastoissa ja vastaavissa.

Selaa avoimia työpaikkoja: Webmaster

Webmasterilta edellytetään tärkeimpien web-kuvauskielten ja ohjelmointikielten hallintaa. Grafiikkaan liittyvät työt edellyttävät kuvankäsittelyohjelmistojen hallintaa. Webmasterin on hallittava tietotekniikan työvälineet sekä tunnettava perusteet tietoliikenteestä. Pienemmissä yrityksissä työntekijät ovat usein moniosaajia, joiden on hallittava vähän kaikkea.

Käyttäjänäkökulman huomioiminen on tärkeää, joten viestinnän tuntemuksesta on hyötyä. Ammatissa tarvitaan kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia sekä hyvää muistia. Vuorovaikutustaidot ovat tarpeen, koska työ on asiakaspalvelua ja töitä tehdään myös ryhmässä.

Kielitaitoa tarvitaan, koska alan kirjallisuus on usein englanninkielistä. Tietotekniikan nopea kehittyminen edellyttää jatkuvaa opiskelua.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (datanomi).  Osaamisen kartuttua voidaan suorittaa myös tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto ja tieto- ja viestintätekniikan erikoisammattitutkinto. Toisen asteen ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella tietojenkäsittelyä ja suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon tradenomi (AMK). Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös tieto- ja viestintätekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK). 

Etsi koulutuksia (opintopolku.fi)⁠

Mediaanipalkka

3941 €/kk

Tiedot perustuvat mediaanituloon eli palkan määrään, joka on suuruusjärjestykseen laitettujen palkkamäärien keskimmäinen.

Lähde: Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto

Ammattialat