Keskeneräisyyden kestämistä

Blogi

“En tiedä, onko versio vielä täysin kesken, mutta vielä tuntuu, etteivät kaikki palaset ole kohdillaan.”

TMT-blogi-Kokkola-Henriikka.jpeg

”Palvelu on kiinnostava uudistus. Toistaiseksi ainakin työnhakuprofiili kuitenkin työläs täyttää.”

”Koen palvelun käytön kankeaksi. En löydä työnhakuprofiililleni omiin työtehtäviini ja osaamiseeni liittyviä nimikkeitä. Mielestäni kenttiin pitäisi pystyä kirjoittamaan myös vapaasti, niin että täyttö on sujuvaa.”

Keskenhän se on. Aivan kesken ja toimii välillä kovin kankeasti ja hassustikin. Oikeat ammattinimikkeet ovat vielä hakusessa ja oikeanlaisen osaamisen kuvaaminen työnhakuprofiilille on todella työlästä. Keskeneräisyydestä huolimatta julkaisimme Työmarkkinatorin kokeiluversion syyskuussa 2019. Ja hyvä niin.

Miksi julkaisemme keskeneräistä?

Kokeiluversion julkaisun yhteydessä saimme palautteita, joissa kysyttiin, mitä oikein olemme miettineetkään, kun olemme näin keskeneräisen ja kankeasti toimivan palvelun laittaneet pihalle. Tätä ajattelumaailmaa avaan seuraavaksi.

Työmarkkinatorin kehitystyötä on koko ajan leimannut vahvasti kokeilun ja asiakasymmärryksen tärkeys. Kokeilemalla sekä pienesti että välillä isomminkin yhdessä asiakkaidemme, aitojen loppukäyttäjien kanssa pystymme rakentamaan oikeasti asiakkaiden tarpeisiin vastaavan työelämäpalvelun.

Syyskuussa julkaistu kokeiluversio toimii rakentuvan Työmarkkinatori-kokonaisuuden kivijalkana mutta samalla antaa meille kehittäjille mahdollisuuden nimensä mukaisesti kokeilla sitä, mikä toimii ja mikä ei.

Kokeiluversiossa korjauksia voidaan tehdä nopeasti

Keskeneräisen kokeiluversion julkaisu on mahdollistanut meille sen, että voimme nopeastikin korjata niitä asioita ja toiminnallisuuksia, jotka asiakaspalautteen ja käyttäjätestien perusteella eivät vielä toimi niin hyvin, kuin pitäisi.

Kokeiluversion avulla on helpompaa hakea kehitystyölle oikeaa suuntaa varsinkin yksityiskohtien osalta. Konkreettisena esimerkkinä vaikkapa palvelun etusivulla näkyvät puhekuplat, joiden avulla käyttäjät koittivat kovasti klikkailla eteenpäin. Tämän havaittuamme muutimme kuplat painikkeiksi ja pääsetkin nyt suoraan eri kohderyhmien elämäntilanteisiin kiinni puhekuplia klikkaamalla.

Kerro meille, jotta voimme kuulla juuri sinua kehitystyössä

Keskeneräisen ja puutteellisenkin version julkaisu vaati meiltä kehittäjiltä ehdottomasti rohkeutta ja uteliaisuutta. Kykyä ottaa kaikki kritiikki ja palaute aidosti vastaan ja toimia ripeästi sen pohjalta. Luottamusta siitä, että saamme uskottavasti viestittyä kokeiluversion tarkoituksesta myös käyttäjille, joilla odotukset ovat korkealla ja jotka saavat vasta karvalakkimallin käsiinsä hypisteltäväksi.

Kokeillaan yhdessä, onnistutaan ja erehdytäänkin. Mikä sinusta Työmarkkinatorilla toimii hyvin ja mihin olet tällä hetkellä tyytyväinen? Mikä sen sijaan toimii huonosti ja vaatisi ehdottomasti korjausliikettä? Mikä on ihmetyttänyt tai jopa hämmentänyt? Kerro meille, jotta voimme kuulla juuri sinua kehitystyössä.

Henriikka Kokkola
kehittämisasiantuntija, KEHA-keskus / Työmarkkinatori

Lainaukset ovat Työmarkkinatorille tulleita palautteita.