Yrkesval och sysselsättningssituationen inom olika branscher

När du funderar på din framtida karriär kan du bekanta dig med olika yrken på Jobbmarknads Yrkesuppgift-del.

Intervjuerna och karriärberättelserna som finns där kan också ge dig tips med tanke på din egen situation. Du kan också utnyttja AVO-programmets självbedömningsuppgifter - de hjälper dig i ditt beslutsfattande. Om du funderar på företagande som ett karriäralternativ, kan du delta i en företagarutbildning eller karriärträning.

Tjänster

Bedöm vilken bransch som skulle passa dig och ta reda på hurdana sysselsättningsmöjligheter det finns inom branschen. På Yrkesbarometern hittar du information om 200 centrala yrkens sysselsättningssituation och utvecklingsutsikter.  

Är du vilse i yrkesdjungeln? Yrkesval- och karriärvägledningstjänster samt Utbildningsrådgivning stöder dig när du vill hitta en lämplig lösning för dig. Du kan fundera på utbildningsärenden också inom Karriärträningen. 

Tjänster:

Utbildningen som krävs för det nya yrket kan vara allt mellan en kort kurs och högskolestudier. Ta reda på vilken utbildning det nya yrket kräver. Tänk på hurdana studier du har tid och energi för. Fundera också hur en mindre inkomst eller ett byte av arbete påverkar din ekonomi.   

Det erbjuds också utbildningsprogram som du kan genomföra på distans och vid sidan om arbetet. Utbildningsrådgivningen hjälper dig att hitta den lämpligaste utbildningen. 

Tjänst

Uppdaterad: