Arbetssökningens informationstjänst Arbets- och näringsbyrån

Arbetssökningens informationstjänst sammanställer info om arbete och att söka jobb.

Arbetssökningen börjar med att skaffa information. När du vet hur arbetsmarknaden fungerar kan du lättare göra rätt val i din arbetssökning. Arbetssökningens informationstjänst består av material som du kan använda för att hitta information om jobb, arbetssökning, yrken, yrkesbranscher och deras framtidsvyer.

  • I söktjänsten Lediga jobb läser du i realtid annonser där arbetsgivare och företag rekryterar arbetstagare eller söker en företagarpartner eller en fortsättare för sitt företag. Med hjälp av vakten kan du beställa meddelanden till din e-postadress om de arbetsplatser du väljer.
  • På sidan Tips för jobbsökning finns anvisningar om jobbsökningen, bl.a. om hur du skriver en jobbansökan och en CV och hur du förbereder dig inför arbetsintervjun.
  • Yrkesbarometern visar arbets- och näringsbyråernas åsikter om de centrala yrkesgruppernas utvecklingsvyer inom den närmsta framtiden. Den kan hjälpa dig rikta in din jobbsökning till områden där dina kunskaper efterfrågas.
  • Yrkesinfo på Jobbmarknaden har beskrivningar på över 50 yrkesbranscher, hundratals yrken samt intervjuer med olika yrkesarbetare och deras berättelser om sina karriärer.

Sök information självständigt på nätet. Det kostar inget att använda informationstjänsten och du behöver inte registrera dig som arbetssökande eller skaffa något användarnamn.

Språk: finska, svenska och engelska
Implementerare: Arbets- och näringsbyrån
Avgiftsprinciper: avgiftsfri

Uppdaterad: