Välkommen att bekanta dig med den nya versionen av Jobbmarknad

Nyheter
beach-freedom-friendship-1387037.jpg

Den nya versionen av Jobbmarknad har öppnats tisdagen den 3 september 2019 på adressen kokeile.tyomarkkinatori.fi. Man styrs automatiskt till den nya webbplatsen från de tidigare webbplatserna tyomarkkinatori.fi och hakupalvelu.tyomarkkinatori.fi.

Med den nya webbadressen vill man göra användarna uppmärksamma på att det är en sida som fortfarande utvecklas.

– Nu har vi skapat en stabil grund. På den kan vi bygga upp nya tjänster. Vi har redan fått med nya tjänster både för arbetssökande och arbetsgivare, men de största förändringarna dyker upp under vintern och våren, berättar Mikko Rantahalme, projektchef för TE-digi, som skapat Jobbmarknad.

Man kan söka och bläddra bland arbetsplatser utan att logga in

De största förändringarna jämfört med den gamla sökversionen är ett nytt användargränssnitt som planerats tillsammans med kunderna och möjligheten för användare som söker en ny arbetsplats att bläddra bland lediga arbetsplatser också utan att logga in.

Jobbmarknad har nu många situationsbaserade guider över tillgänglig offentlig service (t.ex. helheterna ”Jag är intresserad av att sysselsätta mig själv” och ”Jag är arbetslös eller håller på att bli arbetslös” för personkunder samt helheterna ”Jag vill anställa någon” och ”Jag vill utveckla min personal” för arbetsgivarkunder).

Som hjälp inför yrkesval erbjuds yrkes- och yrkesområdesbeskrivningar samt intervjuer med yrkesutövare från olika områden. Även dessa tjänster är tillgängliga utan inloggning.

Arbetsgivaren kan söka arbetstagare utan att publicera en annons

Den viktigaste förnyelsen i den nya versionen för arbetsgivarens del är att en inloggad arbetsgivare nu kan söka lämpliga arbetstagare i Jobbmarknad med hjälp av sökkriterier utan att behöva publicera någon arbetsplatsannons.

– Det här är en tjänst som arbetsgivarna väntat länge på. Den gör det möjligt att hitta en lämplig arbetstagare utan att man behöver hantera stora mängder med ansökningar, säger Jobbmarknads utvecklingsexpert Henriikka Kokkola.

Profiluppgifter överförs automatiskt

De som tidigare använt söktjänstens betaversion kan enkelt övergå till att använda Jobbmarknads testversion: profiluppgifterna har automatiskt överförts till den nya webbplatsen. Det enda man behöver göra är att godkänna användarvillkoren på nytt.

Också alla 22 000 lediga arbetsplatser i den gamla söktjänsten har överförts till den nya versionen. Den gamla betaversionen av Jobbmarknads söktjänst stängdes den 30 augusti 2019.

Ytterligare information:

  • Mikko Rantahalme, projektdirektör, TE-digi, förnamn.efternamn(at)ely-keskus.fi
  • Henriikka Kokkola, utvecklingsexpert, förnamn.efternamn(at)ely-keskus.fi