Jobbmarknaden ger nya förslag på arbetsplatser utan att jobbsökningsprofilen publiceras

Nyheter

Jobbmarknadens uppdatering 12.2.2020 innehåller flera förnyelser. För användare är den mest betydande förbättringen att arbetssökande nu ser lämpliga platsförslag genast efter att profilen sparats. Tidigare skulle profilen publiceras synlig för arbetsgivarna så att man kunde granska lämpliga platsförslag.

Tjänsten föreslår lediga arbetsplatser genast när användaren har fyllt i alla obligatoriska fält och sparat sin jobbsökningsprofil. Om man vill få kontakter från arbetsgivarna ska den egna jobbsökningsprofilen publiceras synlig för arbetsgivarna, så som tidigare. Publicerade jobbsökningsprofiler syns fortfarande anonyma för arbetsgivarna.

Även rekommendationen av kunnandeord har förbättrats så tjänsten borde föreslå mer träffande kunnande för användaren. Senare under våren förnyas och förenklas ifyllandet av jobbsökningsprofilen. Under våren blir det till exempel möjligt att beskriva sitt eget kunnande i ett fält för fritext, därifrån plockar Jobbmarknaden automatiskt förslag på ord som beskriver kunnande för användaren att välja.

Jobbsökningsprofilens giltighetstid kan ställas till 1–6 månader

Hittills har jobbsökningsprofiler i Jobbmarknaden varit offentliga fram till att användaren har ställt sin jobbsökningsprofil tillbaka som opublicerad eller raderat den från tjänsten.

I fortsättningen sätter användaren i samband med jobbsökningsprofilens publicering en giltighetstid från en till sex månader på jobbsökningsprofilen. När giltighetstiden upphört syns inte jobbsökningsprofilen mer för arbetsgivare men den hålls kvar i tjänsten och kan publiceras på nytt.

Alla jobbsökningsprofiler som redan finns i tjänsten har i uppdateringen 12.2.2020 automatiskt fått en giltighetstid på sex månader.

Ge respons via responsroboten

Responsrobotens första version är också en del av uppdateringen i februari. Responsroboten hjälper användare att ge respons på webbplatsen lättare än tidigare. Roboten som nu publicerats är ändå inte egentligen en chatrobot, den kan alltså inte själv styra annat än respons. Det är frågan om responsrobotens första version som utvecklas utifrån tidigare erfarenheter.

Man kan fortfarande ge respons även via Skicka respons, i webbplatsen nedre kant.