Kom ihåg att förnya giltigheten för Arbetsmarknadstorgets jobbsökningsprofil

Nyheter

I februari 2020 gick testversionen av Arbetsmarknadstorgets söktjänst över till ett nytt förfarande som ger användaren möjlighet att själv välja hur länge som en egen jobbsökningsprofil ska visas för arbetsgivarna. Tidigare var jobbsökningsprofilerna offentliga tills användaren själv satte sin profil opublicerad eller tog den bort från tjänsten.

Alla jobbsökningsprofiler som fanns i tjänsten 12.2.2020 fick automatiskt sex månaders giltighetstid. Nu har dessa sex månader gått ut. För tillfället skickar tjänsten tyvärr inte automatiska påminnelsee-poster när publiceringstiden tar slut. Därför är det möjligt att jobbsökningsprofilen har blivit opublicerad utan att användaren vet det. 

Påminnelsee-poster tas i bruk på Arbetsmarknadstorget under året 2021.  

Endast den publicerade profilen visas för arbetsgivarna 

Numera är giltighetstiden för testversionens jobbsökningsprofiler 1–6 månader. När giltighetstiden går ut visas jobbsökningsprofilen inte längre för arbetsgivarna men profilen fortfarande bevaras i tjänsten och kan publiceras på nytt. 

Det är lätt att publicera på nytt profilen som har blivit opublicerad: Logga in i tjänsten, gå till din egen jobbsökningsprofil, välj ”Publicera min jobbsökningsprofil”, välj varaktighet för publiceringen och tryck ”Publicera min jobbsökningsprofil”.  

Om det saknas en rubrik eller några andra uppgifter i din jobbsökningsprofil kan du fylla dem i innan du publicerar profilen. Det lönar sig också att kolla på samma gång vilka arbetsplatser som Arbetsmarknadstorget rekommenderar dig för tillfället.