Sov inte förbi din arbetsmöjlighet

Nyheter

Idag är sjusovardagen. Det finns olika föreställningar associerade med sjusovardagen. Till exempel att om du sover länge på morgonen, sover du året runt, eller att den som stannar sist i sängen på morgonen är den lataste året runt. På Jobbmarknaden vet vi inte om effekter av sjusovardagens sömnmönster på framtida tider, men vi hoppas att ingen sover förbi sin jobbmöjlighet. Därför rekommenderar vi varmt att du gör en jobbsökningsprofil så snart som möjligt!

unikeonpäivä.png

För att skapa en jobbsökningsprofil måste du logga in på Jobbmarknaden med stark identifikation. När du är inloggad kan du börja lägga till information i din profil. Den består av tre olika delar vars namn är "Kunskaper och färdigheter", "Introduktion" och "Arbetserfarenhet och utbildning". Du kan fylla i profilen i önskad ordning och slutföra allt på en gång, eller fortsätta lägga till information senare. Du kan till exempel kopiera texter direkt från ditt CV eller annan presentationstext.

I avsnittet "Kunskaper och färdigheter" kan du beskriva dina färdigheter och arbetsönskemål och markera dina språkkunskaper, körkortinformation och tillstånd och kvalifikationer du har fullgjort. I "Introduktion"-avsnittet kan du lägga till en rubrik till din jobbsökningsprofil, introduktion, jobbsökningsområde, önskat startdatum för arbetet och en länk till exempel till din LinkedIn-profil.

I avsnittet "Arbetserfarenhet och utbildning" kan du lista din arbetserfarenhet, utbildning och övrig erfarenhet. Arbetsupplevelserna och utbildning sparas automatiskt i kronologisk ordning i tidslinjevyn.

Ju mer information du lägger till i din profil, desto bättre jobbförslag får du.

När du har fyllt i den information du vill ha för din jobbsökningsprofil kan du publicera den, varefter den är tillgänglig för arbetsgivare. Arbetsgivare kan hitta din profil när letar en lämplig arbetssökande på Jobbmarknaden och skicka ett meddelande till dig om de är intresserade av din kompetens.

På Jobbmarknaden hjälper artificiell intelligens till att matcha, dvs. hitta lämpliga arbetssökande för lediga platser. Mellan maskinen och personen finns en kompetensrekommenderare som hjälper till att lägga till rätt typ av kompetenser i jobbsökningsprofilen, vilket gör det lättare att beskriva dina egna kompetenser. Kompetensrekommenderaren kan också använda sig av naturligt språk, dvs. den kommer att föreslå nyckelord för dig baserat på den skrivna texten. Du kan till exempel kopiera inledande texten från din LinkedIn-profil till Jobbmarknaden och få förslag på relevanta nyckelord.

Att fylla i och publicera en jobbsökningsprofil drar nytta på två olika sätt: du får jobberbjudanden som är rätta för dig och arbetsgivarna ser din information när de letar efter arbetstagare. När du har fyllt i din jobbsökningsprofil kan du inte sova förbi din jobbmöjlighet!