Nya funktioner på Jobbmarknaden

Nyheter

Jobbmarknaden uppdaterades framgångsrikt 16.3.2021, vilket ledde till förbättringar både i matchningen och i profilen och bland annat på de regionala sidorna. Läs mer om de viktigaste ändringarna här.

Jobbrekommendationer  

Om du har fyllt i din egen jobbsökningsprofil har du säkert också bekantat dig med sidan Jobbrekommendationer, där lediga arbetsplatser som passar dina kunskaper, färdigheter och önskemål visas. Logiken bakom dessa förslag, dvs. matchningarna, har nu uppdaterats. Från och med nu identifierar matchningen automatiskt sådan text som skrivits i de öppna fälten i profilen. Syftet med detta är att erbjuda bättre jobbförslag. Logga in och testa om du inte ännu har fyllt i din profil! Om du vill kan du ge respons på jobbförslagen.  

På sidan Jobbrekommendationer finns nu också nya filter som gör det möjligt att avgränsa de jobbförslagen som bäst passar den egna situationen. Du kan filtrera arbetsplatser till exempel enligt deras publiceringstid eller arbetstider. Däremot kommer filtreringen enligt geografisk position först senare.  

Tillstånd och licenser i profilen  

Har du matat in uppgifter om olika yrkestillstånd eller behörigheter i din profil? I den nya versionen kan du uppge data i strukturerad form, dvs. välja yrkestillstånd och licenser från en färdig lista. De uppgifter du tidigare matat in har inte försvunnit, utan finns under Tilläggsuppgifter.  

Regionala sidor  

Har du redan bekantat dig med Jobbmarknadens regionala sidor? På de regionala sidorna hittar du aktuell information, tjänster och arbetsplatser med regional avgränsning. Några kommuner från olika delar av Finland deltar i det pågående pilotskedet. I och med den senaste uppdateringen syns regionala tjänster bättre än tidigare på de regionala sidorna.