Ett pilotprojekt där platsannonser som publiceras i andra rekryteringssystem importeras till Jobbmarknad kan snart genomföras med hjälp av ett nytt gränssnitt

Nyheter

Vi vill göra det lättare att importera platsannonser till Jobbmarknad och kommer inom kort därför att starta pilotanvändningen av ett importgränssnitt.

man sitting on bench reading newspaper

Med hjälp av gränssnittet kan man automatiskt importera platsannonser från sitt eget rekryteringssystem till Jobbmarknad, webbplatsen te-palvelut.fi samt EURES-portalen.

Anvisningar och användningsvillkor för implementeringen av gränssnittet kommenteras som bäst i våra samutvecklingsgrupper, varefter nödvändiga ändringar görs i dem.

I platsannonserna som publiceras via gränssnittet ska samma anvisningar för innehållet följas som vid annonser som publiceras direkt via Jobbmarknads användningsgränssnitt. Man kan alltjämt publicera platsannonsen direkt via Jobbmarknad. Utöver det importeras annonser som publiceras på te-palvelut.fi automatiskt till Jobbmarknad precis som tidigare. I samband med överföringarna läggs kunskapsord automatiskt till annonserna.

Uppgifterna i platsannonsen överförs via gränssnittet direkt till Jobbmarknad i en strukturell form, med hjälp av vilken de bättre riktas till potentiella kandidater för såväl rekommenderade arbetsplatser som hos sökfaktorerna vid granskning av platsannonser. Med hjälp av gränssnittet kan man publicera platsannonser samt redigera dem och vid behov även ta bort dem. Granskningen av jobbsökningsprofiler som rekommenderas för en ledig tjänst sker alltjämt på Jobbmarknad.

Om du har frågor i anknytning till ämnet, skicka ett meddelande till adressen tyomarkkinatori.keha@ely-keskus.fi.