Nytt på Jobbmarknaden: Skapa en platsannons eller en jobbsökningsprofil och publicera den på EURES-portalen med en knapptryckning!

Nyheter

Vi på Jobbmarknaden vill göra det möjligt för dig att söka arbetstagare och jobb inom ett så stort område som möjligt. Från och med nu täcker detta område även Europa när vi gör det möjligt att exportera platsannonser och jobbsökningsprofiler till portalen EURES.

Uutta Työmarkkinatorilla.

EURES är en plattform där arbetsgivare kan meddela om lediga jobb och där arbetssökande kan skapa en profil. Låter det bekant?

Eftersom vi också tyckte att modellen lät bra, och för att vi vill uppmuntra till yrkesmässig rörlighet, inledde vi ett samarbete med EURES-tjänsten.

Det innebär att från och med nu kommer din platsannons eller profil också att synas för de användare som är inloggade i EURES-nätverket. På så sätt kan du också få träffar från andra länder eller från arbetstagare i andra länder.

Hur gör jag en platsannons till portalen EURES?

Om du för in din arbetsplats till EURES kan de som söker jobb se din platsannons och söka jobbet. Ansökan görs på det sätt som du har meddelat i platsannonsen. 

Det är enkelt att skicka en platsannons till EURES med ett enda klick. Fyll i platsannonsen på de språk du normalt brukar använda – för att få internationell uppmärksamhet rekommenderar vi att du använder flera språk.

När du går till fliken Sökanvisningar hittar du punkten "Publicera i EURES", under vilken du kan kryssa i rutan "Platsannonsen får publiceras i EURES-portalen". På samma ställe kan du välja om du är intresserad av att anställa en person från ett annat land. Den största nyttan får du genom att kryssa i båda rutorna.

Hur skickar jag jobbsökningsprofilen till EURES-portalen?

När du skickar din jobbsökningsprofil till EURES kan arbetsgivarna hitta dig utifrån dina färdigheter och kan skicka ett meddelande till dig via EURES. Kontakten sker per e-post. Om du vill kan du naturligtvis också mata in annan information om dig själv till exempel i presentationstexten.

Det är enkelt att hitta var du ska göra din EURES-profil: logga in och går till startsidan för din jobbsökningsprofil. Därifrån kan du gå vidare till att fylla i uppgifterna

Du kan exportera din profil på önskat språk till EURES. Språket för din cv väljer du samtidigt som du fyller i EURES-profilen. Dina uppgifter överförs från jobbsökningsprofilen, men det kan hända att du vill översätta till exempel yrkesbeteckningar. Dessutom kräver EURES profilen lite mer information än Jobbmarknadens profil. 

Uppdatering, publicering och borttagning av profiler och platsannonser sker via Jobbmarknadens webbtjänst.

Att lägga till eller redigera uppgifter i EURES-profilen påverkar inte jobbsökningsprofilen på Jobbmarknaden, utan de är två separata profiler som du enkelt kan uppdatera via Jobbmarknaden.

EURES är en europeisk portal för yrkesmässig rörlighet. EURES är ett samarbete mellan europeiska sysselsättningstjänster och syftar till att underlätta den fria rörligheten för arbetstagare.