Asiantuntijan Työmarkkinatorista tehdään parempi työkalu TE-asiantuntijoille

Uutinen

Asiantuntijan Työmarkkinatori tulee muuttamaan TE-asiantuntijoiden työtä paljon. Siksi palvelua kehitetään niin, että asiantuntijat pääsevät vahvasti vaikuttamaan tuleviin työkaluihinsa. TE-asiantuntijoiden kehitystyöpaja järjestettiin Tampereella keskiviikkona 9.10.2019.

Kuvituskuva

Yrityspalveluiden asiantuntija Henna Koivula Uudenmaan TE-toimistosta on tyytyväinen siihen, että uutta järjestelmää tehdään käyttäjien tarpeista lähtien.

”Innostavalta tuntuu nyt kun on mahdollisuus irtautua nykyisen järjestelmän rajoitteista ja pystyy ajattelemaan sen ulkopuolelta. Kiva nähdä ja vaikuttaa siihen, miltä tuleva työpöytä voisi näyttää. Mukavaa nähdä että lähdetään käyttäjien ja yritysten tarpeista kehittämään ohjelmistoa, eikä siitä mitä järjestelmä nykyään mahdollistaa. Järjestelmä muokkautuu käyttäjien tarpeisiin, myös yksilötasolla.”

Asiantuntijat ovat tärkeä voimavara kehittämisessä

Työmarkkinatorin julkista versiota (kokeile.tyomarkkinatori.fi) on rakennettu jo pitkään. Nyt kun asiantuntijan Työmarkkinatoria rakennetaan toden teolla, käyttäjiä kuullaan herkällä korvalla, lupaa asiakkuudenhallinnan tuotepäällikkö Antti Seppänen.

”Käyttäjien kanssa yhteiskehittäminen on Työmarkkinatorin kehittämisessä elintärkeä peruspilari. Sen avulla ohjelmistoa kehitetään ja samalla varmistutaan käyttäjälähtöisyydestä. Mahtavaa nähdä innokkaita asiantuntijoita paikalla. Tässä opitaan paljon uutta”, Seppänen kertoo.

Mukana keskiviikon työpajassa oli asiantuntijoita Pirkanmaalta, Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta, Kaakkois-Suomesta, Pohjois-Pohjanmaalta sekä Yritys-Suomi-palveluista.