Tukevasti tukea-hanke 1.1.-31.12.2021

Uutinen

Hanke on Parik-säätiön toteuttama Kouvolan kaupungin alueella toimiva työllistävä ja työelämävalmiuksia edistävä hanke. Kohderyhmänä painotetaan alle 30-vuotiaita ilman työ- ja koulutuspaikkaa olevia sekä pitkään työttömänä olleita tai muuten työllistymiseensä erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä, joilta puuttuu ammatillinen tutkinto tai jotka syystä tai toisesta haluavat/joutuvat vaihtamaan alaa tai ammattia. Myös eri-ikäiset osatyökykyiset ovat hankkeen kohderyhmää.

Hankkeen päätavoitteena on TE-palveluiden piirissä olevien työttömien työnhakijoiden työ- ja opiskelumahdollisuuksien edistäminen Kouvolan seudulla. Hankejaksolla tarjotaan tehtäviä Parik-säätiön eri toiminnoissa.

Hanke tarjoaa mahdollisuuden työkokeiluun tai palkkatuettuun työhön.

Hanke sisältää:

  • Alkuhaastattelu ja työkyvyn arviointi (Kykyviisari-itsearviointimittari)
  • Työtaitojen harjoittelua työpajoilla
  • Yksilövalmennusta jakson aikana
  • Mahdollisuus osaamisen tunnistamiseen ja osaamisen tunnistamiseen (näyttö) käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa.
  • Asiakkaiden työnhakutaitojen parantaminen ja motivoiminen työllistymistavoitteisen ryhmätoiminnan avulla.
  • Liikuntaneuvontaa, jonka tavoitteena on aktivoida asiakas pitämään huolta itsestään ja jaksamisestaan sekä mahdollisuuksistaan kehittää omaa työkuntoaan. Osallistujat osoittavat aktiivisuutensa työkuntotodistuksella.

Hankkeeseen hakeudutaan Kaakkois-Suomen Te-toimiston asiantuntijoiden kautta.