Työmarkkinatori antaa nyt ehdotuksia työpaikoista ilman työnhakuprofiilin julkaisua

Uutinen

Työmarkkinatorille on tehty tuotantopäivityksessä 12.2.2020 useita uudistuksia. Käyttäjän kannalta merkittävin parannus on, että nyt työnhakija näkee hänelle sopivat työpaikkaehdotukset heti profiilin tallennuksen jälkeen. Aiemmin profiili tuli julkaista työnantajien nähtäville, jotta sopivia työpaikkaehdotuksia pääsi tarkastelemaan.

kumppanimuki3.jpg

Palvelu ehdottaa avoimia työpaikkoja heti, kun käyttäjä on täyttänyt kaikki pakolliset kentät ja tallentanut työnhakuprofiilinsa. Jos haluaa saada yhteydenottoja työnantajilta, oma työnhakuprofiili tulee julkaista työnantajien nähtäväksi kuten aiemminkin. Julkaistut työnhakuprofiilit näkyvät työnantajille edelleen anonyymeinä.

Myös osaamissanojen suosittelua on parannettu, joten palvelun pitäisi ehdottaa käyttäjälle aiempaa paremmin osuvia osaamisia. Myöhemmin kevään aikana työnhakuprofiilin täyttäminen uudistuu ja muuttuu helpommaksi. Kevään aikana mahdollistuu esimerkiksi oman osaamisen kuvaaminen vapaatekstikenttään, josta Työmarkkinatori automaattisesti poimii ehdotukset osaamista kuvaavista sanoista käyttäjän valittavaksi.

Työnhakuprofiilin voimassaolon voi säätää 1–6 kuukauteen

Tähän asti Työmarkkinatorille tehdyt työnhakuprofiilit ovat olleet julkisia niin pitkään kunnes käyttäjä on käynyt asettamassa työnhakuprofiilinsa takaisin julkaisemattomaksi tai poistanut sen palvelusta.

Jatkossa käyttäjä asettaa työnhakuprofiilin julkaisun yhteydessä voimassaoloajaksi yhdestä kuuteen kuukautta. Voimassaoloajan päätyttyä työnhakuprofiili ei enää näy työnantajille, mutta säilyy yhä palvelussa ja sen voi julkaista uudelleen.

Kaikki palvelussa jo olevat työnhakuprofiilit ovat saaneet 12.2.2020 päivityksessä automaattisesti kuuden kuukauden voimassaoloajan.

Anna palautetta palautebotin kautta

Palautebotin ensimmäinen versio kuuluu myös helmikuun tuotantopäivityksen uutuuksiin. Palautebotti auttaa käyttäjää antamaan palautetta sivustosta aiempaa helpommin. Nyt julkaistu botti ei kuitenkaan ole varsinainen chatbot, eli se ei osaa ohjata muuta kuin palautteenantoa. Kyseessä on palautebotin ensimmäinen versio, jota kehitetään saatujen kokemusten perusteella.

Palautetta voi edelleen antaa myös sivuston alalaidan Lähetä palautetta -toiminnon kautta.