Työmarkkinatorin työhakuprofiilin voimassaolo pitää muistaa uusia

Uutinen

Työmarkkinatorin kokeiluversio siirtyi helmikuussa 2020 käytäntöön, jossa käyttäjä pystyy itse valitsemaan kuinka pitkään hänen profiilinsa näkyy työnantajille. Aiemmin työnhakuprofiilit olivat julkisia niin kauan kunnes käyttäjä itse asetti profiilinsa julkaisemattomaksi tai poisti sen palvelusta.

brooke-lark-BRBjShcA8D4-unsplash.jpg

Kaikki palvelussa 12.2.2020 olleet työnhakuprofiilit saivat automaattisesti kuuden kuukauden voimassaoloajan. Nyt tuo kuusi kuukautta on kulunut umpeen. Tällä hetkellä palvelu ei valitettavasti lähetä automaattisia muistutussähköposteja julkaisuajan lähestyessä loppuaan. Siksi moni työnhakuprofiili on saattanut siirtyä julkaisemattomaksi ilman että käyttäjä tietää sitä.

Sähköpostimuistutukset otetaan käyttöön Työmarkkinatorilla vuoden 2021 aikana.

Vain julkaistu profiili näkyy työnantajille

Nykyisin kokeiluversion työnhakuprofiilien voimassaoloaika on 1–6 kuukautta. Voimassaoloajan päätyttyä työnhakuprofiili ei enää näy työnantajille mutta säilyy yhä palvelussa ja sen voi julkaista uudelleen.

Julkaisemattomaksi muuttuneen profiilin uudelleenjulkaisu on helppoa: Kirjaudu sisälle palveluun, mene omaan työnhakuprofiiliisi, valitse ”Julkaise työnhakuprofiili”, valitse julkaisun kesto ja paina ”Julkaise työnhakuprofiili”.

Jos työnhakuprofiilistasi puuttuu otsikko tai muita tietoja, voit täyttää ne ennen julkaisua. Samalla kirjautumisella kannattaa tietenkin katsoa, mitä työpaikkoja Työmarkkinatorin kokeiluversio suosittaa sinulle juuri nyt.